Özellikle akciğer kanseri, testis kanseri, lösemi, yumurtalık kanseri ve lenfoma dahil olmak üzere yaklaşık otuz farklı kanser türünün kemoterapi tedavisinde kullanılan, etoposidin adlı ilaçta sıkıntı yaşanıyor. İlaçta yaşanan sıkıntının eylül sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Üretim ve dağıtım sorunları nedeniyle dünya genelinde etoposid tedarikinde sıkıntılar yaşanıyor. Bu durum, ilacın iki üreticisi tarafından da doğrulandı. Hollanda İlaç Değerlendirme Kurumu (CBG), Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) durum hakkında bilgi verdi. EMA, Avrupa'nın diğer ülkelerinden Hollanda'ya kısa sürede stok aktarılması olasılığını araştırıyor.

Bu arada İlaç Tedarik Koordinasyon Merkezi (LCG), etoposid yetersizliği nedeniyle tedavi önerilerini güncelledi. Tedarikçilerden yapılan açıklamada, eylül ayı sonunda yeniden Hollanda'ya ilaç sağlanabileceği duyuruldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş