HOLLANDA

Hollanda'da kira yardımında beklenen artış 2026'ya ertelendi

Hollanda’da birçok vatandaşın merakla beklediği kira yardımının (Huurtoeslag) artırılması planı ertelendi. Hükümet önümüzdeki yıl kira yardımını artırmayacak.

Abone Ol

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlara verilen kira yardımı (Huurtoeslag) miktarında birçok vatandaşı yakından ilgilendiren bir karar alındı. Bütçe gününde netleşen karar kiracıların beklediği şekilde gerçekleşmedi.

Koalisyon partileri arasında varılan anlaşmada, gelecek yıl için kira yardımında yapılacak artış için 500 milyon euro ayrılması planlanmıştı. Ancak bu hafta Salı günü açıklanan 2025 bütçe planına göre, bu yıl 500 milyon euro yerine 215 milyon euro bütçe ayrılacak. Bu nedenle kira yardımı artışı da 2026 yılında yapılacak.

Açıklanan hükümet planına göre, kira yardımı sistemini basitleştirme planına temkinli bir şekilde başlıyor. Bilindiği üzere istenen plan devreye girdikten sonra emeklilik yaşına ulaşmamış kiracılara daha fazla yardım yapılabilecek ayrıca, gelir sınırının yükselmesiyle daha fazla hane kira yardımına hak kazanacak. Bu planın nasıl işleyeceği ve kiracılara ne kadar fayda sağlayacağı ise zaman içerisinde belli olacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.