Eylül ayında konut fiyatları, özellikle Utrecht bölgesinde olmak üzere, yeniden önemli ölçüde arttı. Geçtiğimiz ay alıcılar, bir önceki yıla göre ortalama yüzde 11,4 daha fazla ödeme yapmak zorunda kaldı. Bu, son iki yılın en büyük artışı olarak değerlendiriliyor.

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) ve Kadastro verilerine göre, geçtiğimiz ay mevcut konutların fiyatları ortalama 466 bin 890 euro seviyesindeydi. CBS, bu fiyatların sadece mevcut konutlar için geçerli olduğunu, yeni inşaatların verilere dahil edilmediğini belirtti.

Son yıllarda Hollanda'da konut fiyatları, büyük talep ve sınırlı arz nedeniyle yükselmekteydi. Ancak 2022'nin ortası ile geçen yılın ortası arasındaki dönem bir istisna oluşturdu. Bu dönemin ardından fiyat artışları tekrar hız kazandı ve şu anda fiyatlar, 2022 Temmuz ayındaki zirveden yüzde 7 daha yüksek.

Tüm bölgelerde artış var
Veriler ayrıca fiyatlardaki hızlı artışın neredeyse tüm ülkede gözlemlendiğini gösteriyor. Zeeland, fiyatların yüzde 6,9 arttığı tek bölge olurken, en fazla artış yüzde 14,4 ile Utrecht bölgesinde görüldü. Özellikle Utrecht şehri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,4'lük bir artışla dikkat çekti.

Bu artışla Utrecht, satılık konut piyasasında Amsterdam (%10,1) ve Rotterdam (%8,9) gibi diğer büyük şehirlerin önünde yer aldı.

En fazla daireler satıldı
Yüksek fiyatlara rağmen daha fazla kişi ev sahibi olmayı başardı. Geçtiğimiz çeyrekte, her ilde bir yıl öncesine kıyasla daha fazla konut satıldı.

Toplamda, geçtiğimiz çeyrekte 54 bin 147 konut el değiştirdi ve bu, bir önceki yıla göre yüzde 15,3'lük bir artış anlamına geliyor. En fazla satılan konut türü ise apartman daireleri oldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Aalsmeer'de bir grup genç 46 araca binlerce euroluk zarar verdi Aalsmeer'de bir grup genç 46 araca binlerce euroluk zarar verdi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş