Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada, bu yıl ağustos ayında mevcut satılık konut fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,2 daha pahalı hale geldiği açıklandı. CBS, bu fiyatların son iki yılın en büyük fiyat artışı olduğunu belirtti. 

Temmuz ayına kıyasla, ağustos ayında fiyatlar yüzde 1,1 oranında arttı. Ağustos ayında mevcut bir satılık konutun ortalama satış fiyatı 466.207 euro oldu. Bir ay önce bu rakam yaklaşık 457.000 euro idi.

Hollanda’dan hayırseverlerin desteğiyle Hatay’a spor kompleksi yapılıyor Hollanda’dan hayırseverlerin desteğiyle Hatay’a spor kompleksi yapılıyor

Geçen yıl Haziran ayından itibaren fiyatlar tekrar yükselmeye başladı. Ağustos ayında konut fiyatları, 2022 yazındaki zirveye göre ortalama yüzde 5,7 daha yüksekti.

Yaklaşık 18 bin konut satıldı
Elde edilen verilere göre, Ağustos ayında 17 bin 915 konut satışı gerçekleşti. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 12'den fazla bir artış anlamına geliyor.

Bu yılın ilk sekiz ayında toplam 128 bin 908 konut satıldı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11'in üzerinde bir artış anlamına geliyor.

Mevcut satılık konutların fiyatları, 2022 yazında zirve yapmıştı. Bu dönemin ardından artan ipotek faiz oranları nedeniyle fiyatlar bir süre düşüş gösterdi. Potansiyel konut alıcıları, bu nedenle daha az kredi çekebiliyor ve evler için daha az teklif verebiliyordu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi