HOLLANDA

Hollanda’da kurt saldırısı: Çocuklarla ormana girmeyin çağrısı yapıldı

On gün önce iki ayrı yerde ve dün de Austerlitz'de yaşanan kurt saldırısı vakaları sonrasında Utrecht, ailelere ormandan uzak durun çağrısı yaptı.

Abone Ol

Utrecht eyaleti ve Leusden, Zeist, Woudenberg ve Utrechtse Heuvelrug belediyeleri, ailelere küçük çocuklarla Utrechtse Heuvelrug ormanlarına girmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Bölgede bulunan bir kurt nedeniyle, bölge sakinleri ve orman ziyaretçilerinin çok dikkatli davranması gerektiği çağrısı yapıldı.

Dün sabah Austerlitz'de bir çocuğun büyük bir hayvan tarafından yere düşürüldüğü bildirildi. Bunun bir kurt ya da köpek olabileceği düşünülüyor. Utrecht eyaleti, olayın araştırıldığını belirtti. Ancak dünkü olaydaki kurdun daha önce Leusden'de bir başka kız çocuğunun yaşadığı olaydaki kurtla aynı olabileceği düşünülüyor.

Olayın gerçekten aynı kurt olup olmadığını belirlemek için acil bir DNA analizi talep edildi. Eyalet basın danışmanı "Eğer bu olay bir kurt tarafından yapıldıysa, uzmanlar bu davranışın alışılmadık ve endişe verici olduğunu söylüyor" açıklamasında bulundu.

Aynı bölgede iki ayrı olay yaşandı
Bu ayın başlarında, Leusden çevresinde bir kurtla ilgili iki olay meydana geldi. 6 Temmuz'da bir kadın, küçük ırk köpeğinin bir kurt tarafından kaçırıldığını bildirdi. On gün önce ise bir kız çocuğunun kurt tarafından yanından ısırıldığını bildirdi. Utrecht eyaleti yetkilileri, 16 Temmuz'da Den Treek bölgesinde gerçekleşen olayda çocuğun kıyafetlerinde kurt DNA'sı tespit edildiğini açıkladı.

Olay, çocukların oynadığı doğal yaşam alanında meydana geldi. Çocuklarla ilgilenen eğitmenlerin  ifadelerine göre, bir kurt arkadan yaklaşarak kız çocuğunu ısırdı, ancak hemen ardından bıraktı. Çocuk hafif yaralarla olaydan kurtuldu Olayın yaşandığı alan, bir dişi kurt ve yavrularının yaşadığı bir bölge olarak biliniyor.. Yapılan incelemelerde de kurdun yavrularını koruma içgüdüsüyle bu saldırgan tavrı sergilediği belirtildi.

Leusden Belediyesi, olay sonrası Den Treek doğal yaşam alanını 5 Ağustos'a kadar bisikletçilere ve yürüyüş yapanlara kapattı. 
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Christels - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.