HOLLANDA

Hollanda'da Limburg bölgesinde çeşme suyunda bakteri tespit edildi

Hollanda’nın Limburg eyaletinde bulunan Venray ve çevresinde çeşme suyunda e.coli bakterisi bulundu. Musluk suyunun kaynatılmadan tüketilmemesi tavsiye edildi.

Abone Ol

Limburg Su Şirketi (WML), Noord Limburg'daki Venray ve çevresinde çeşme suyunda e.coli bakterisinin tespit edildiğini duyurdu. Cuma günü akşamüzeri yapılan açıklamada bölgede yaşayan vatandaşların bu hafta sonu içme sularını kullanmadan önce üç dakika kaynatmaları tavsiyesinde bulunuldu. 

Açıklamada; yapılan bir kontrol sırasında, içme suyunda hafif bir E. coli bakterisi kirliliği tespit edildiği kaydedildi. WML, düşük bir bakteri konsantrasyonu bulunduğunu, ancak müşterilerinin sağlığı konusunda risk almak istemediğini belirtti. Özellikle, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin mide ve bağırsak sorunları yaşayabileceği hatırlatıldı.

Suyu kaynatma tavsiyesi Venray, Bergen ve Horst aan de Maas belediyelerinin bazı bölgelerinde bulunan 13 bin 750 hane için geçerli.

Kaynatma tavsiyesi, içme suyu, hayvanlar ve evcil hayvanlar için kullanılan su, diş fırçalama ve yemek pişirme için geçerli. Ancak duş almak, bulaşık yıkamak ve temizlik yapmak için kullanılan suyun kaynatılması gerekmemektedir.

WML, bu kaynatma tavsiyesinin en az bu hafta sonu boyunca geçerli olmasını bekliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.