Hollanda’da özellikle yazın kurulan ikinci el pazarları ve hemen hemen her şehirde bulunan mobilya ve tekstil ürünleri ikinci el mağazalarından sonra şimdi de ikinci el yapı malzemeleri dükkanı açıldı. Sektör derneği Kringloop Nederland (BKN) son zamanlarda yeniden kullanım ve sürdürülebilirliğe yönelik artan bir trend olduğunu açıkladı.

Bu ayın başında Lelystad'da, ikinci el yapı malzemeleri için yeni bir ikinci el mağazası açıldı. Bu mağazada kapılar, vidalar, aletler gibi birçok yapı malzemesi alınıp satılabiliyor.

BKN’nin açıklamasına göre geçen yıl, her bir ikinci el mağazası ortalama olarak 785 bin kilo eşya topladı ve bu eşyaların yüzde 56'sı yeniden kullanıma uygun bulundu. Bu oran, bir önceki yıla göre daha yüksek. Mobilya ve giysi gibi geleneksel ikinci el ürünlerin yanı sıra, ikinci el yapı malzemelerine olan talep de giderek artıyor. Müşteriler ise bu mağazaların uygun fiyatlarından oldukça memnun.

Lelystad'da açılan yapı malzemeleri mağazası, yalıtım ve ahşap kirişler gibi malzemeleri düşük fiyatlarla sunarak hem çevreye katkıda bulunuyor hem de iş imkânı sağlıyor. Mağaza ayrıca döngüsel ekonomiye de katkı sunuyor.

Bu tür yapı malzemeleri satan mağazalar, Amersfoort ve Vianen gibi şehirlerde de popülerlik kazanıyor. Groningen ‘de de benzer girişimler planlanıyor.

Tulip Enstitüsü Amsterdam’daki ilk Türkçe çocuk kitapları koleksiyonunu açtı! Tulip Enstitüsü Amsterdam’daki ilk Türkçe çocuk kitapları koleksiyonunu açtı!

BKN, bu tür mağazaların daha fazla destek almasını savunuyor ve örneğin KDV indirimi gibi teşviklerle daha büyük bir sosyal ve çevresel etki yaratılabileceğini belirtiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi