Ev satın almak isteyenlerin veya ev sahiplerinin olası beklenmedik durumlarda riskleri azaltmak için yardımcı olan Ulusal İpotek Garantisi (Nationale Hypotheekgarantie - NHG) önümüzdeki yıl için çok önemli bir açıklamada bulundu. NHG açıklamasında 1 Ocak itibariyle finansal koruma sınırının 15 bin euro artırılacağı belirtildi.

ANP tarafından duyurulan bu bilgiye göre, 2022’de 405 bin ve 2023’de 435 bin euro olan finansal koruma sınırı, önümüzdeki yılın başından itibaren 450 bin euroya çıkarılıyor.

Açıklanan bilgilere göre; NHG sınırı satın alınan konutta, örneğin güneş panelleri veya çift cam gibi enerji tasarruflu hale getirmek için önlemler alınması halinde, 477 bine çıkartılacak.

NHG sistemi
NHG, karşılaşabilecek beklenmedik olaylar (mali sorunlar, zorunlu satış veya kalan borçlar gibi) nedeniyle ipotek ödemelerini yapamaz duruma gelen ev sahiplerine destek olmayı hedefliyor.

Hollanda'daki tüm satın alınan evlerin yaklaşık yüzde 40'ında NHG garantili bir ipotek bulunuyor. NHG yardımını özellikle ilk defa ev satın alanlar kullanıyor.
©Sonhaber.eu

Foto: Maria Ziegler - Unsplash

Aalsmeer'de bir grup genç 46 araca binlerce euroluk zarar verdi Aalsmeer'de bir grup genç 46 araca binlerce euroluk zarar verdi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş