Yasak, toplumun genelini kapsamayacak. Sadece eğitim kurumları, toplu taşıma, hastaneler, bakım evleri ve devlet dairelerinde geçerli olacak. Yasağı ihlal edenlere 150 euro para cezası verilecek.





Hollanda’da 1 Ağustos'ta yürürlüğe girecek olan burka ve peçe yasağı nedeniyle suçlu bulunan kadınlara verilecek para cezasını Hollanda'da, Müslümanların kurduğu NIDA Partisi ödeyeceğini duyurdu.





Parti, peçe ve burka yasağını, "inanç özgürlüğünün ihlali" olarak görüyor.





Nida Partisi Lahey Belediyesi Meclisi Grup Temsilcisi Cemil Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede 1 Ağustos'ta yürürlüğe girecek kamusal alanda yüzün tanınmayacak şekilde örtülmesini yasaklayan burka yasasının öngördüğü 150 avro para cezasını üstleneceklerini duyurdu.





Kendi rızasıyla burka giyen kadınlara destek olmak istediklerini belirten Yılmaz, "Burka yasağı yasasının oluşumunda ve gelişmesinde burka giyen kadınlar çok yıprandı ve suçlu damgası yediler. Sanki toplum için bir tehlikeymiş gibi görülüyorlar." dedi.





Yılmaz, bunun toplum içerisinde ayrışmaya yol açtığına işaret ederek, "Herkes giyim tarzında özgürdür. Bu yüzden yakında başlayacak burka yasağı kapsamında verilecek bütün cezaları karşılamaya hazırız. Burka giyip ceza alan kadınlar bunun için bize başvuru yapabilirler." ifadesini kullandı.





Cezaları belli bir süre için değil her zaman karşılayacaklarını vurgulayan Yılmaz, "Gücümüz yettiği kadar ödeyeceğiz. Bizi aştığı zaman bu cezaların ödenebilmesi için fon kuracağız. Bu konuda Müslüman olsun olmasın bizi destekleyen çok kişi var." diye konuştu.





1 Agustos’tan itibaren Hollanda'da kamusal alanda yüzü tamamen kapatan burka, peçe, kar maskesi ve motorcu kaskı gibi giysilerin giyilmesi resmen yasaklanacak.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!