Merkezi İstatistik Bürosu (CBS), bu yılın ilk yarısı itibariyle ülke nüfusunun 17,98 milyona ulaştığını açıkladı. Kurum, ilk altı aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre daha az bir artış olduğunu belirtti. 2024 Ocak – Haziran döneminde doğum, ölüm ve göç sayıları ile birlikte nüfus 39 bin kişi arttı. Geçen yıl aynı dönemde 52 bin kişinin üzerinde artış olmuştu.

Hollanda’da hükümet, ücretsiz okul yemeklerine devam etmeye karar verdi Hollanda’da hükümet, ücretsiz okul yemeklerine devam etmeye karar verdi

CBS'ye göre bu yılın ilk yarısında büyümenin 39 bin kişi ile sınırlı kalmasının nedeni, "tamamen yabancı göçten" kaynaklanıyor.

2024 yılının ilk yarısında 138 bin kişi Hollanda'ya yerleşti ve 92 bin kişi yurt dışına gitti. Net olarak, yabancı göçle 46 bin kişi nüfusa eklendi. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre 12 bin daha az. Bu durum, göçmen sayısının 11 bin azalması ve yurt dışına göç edenlerin sayısının neredeyse bin kişi artmasından kaynaklanıyor.

Belirtilen 6 aylık dönemde Hollanda’ya gelen göçmen sayısının en fazla olduğu ülkeler Suriye (11,3 bin), Ukrayna (6,6 bin), Türkiye (4,5 bin), Romanya (2 bin) ve Güney Afrika (1,6 bin) oldu.

Doğum ve ölüm sayıları
Bu yılın ilk yarısında daha fazla insan ölmüş olmasına rağmen, doğan bebek sayısı da arttı. Haziran ayına kadar 81 bin 300 çocuk doğdu ve 88 bin 400 kişi öldü. Geçen yılın aynı dönemine göre doğan bebek sayısı bin çocuk arttı.

Son yıllarda kadınlar daha az çocuk sahibi oluyordu. 2010 yılında ortalama 1,8 çocuk sahibi olan kadınlar, 2023 yılında ortalama 1,4 çocuk sahibi oldular. CBS'ye göre, doğum oranları Türk, Hollandalı veya Faslı olarak fark etmeksizin nüfusun tüm grupları arasında azalıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş