Kamernet'in ikinci çeyrek verilerine göre, öğrencilerin kiraladığı odalar geçen yıla göre ortalama yüzde 5,4 arttı. Breda'da fiyatlar yüzde 29,8 artarak ortalama 670 euroya ulaştı. Zwolle'de yüzde 29,2, Utrecht'te yüzde 20'den fazla artış oldu. En fazla artış ise Nijmegen, Haarlem ve Alkmaar da yaşandı.

Araştırılan yirmi şehirden sadece Den Haag, Leeuwarden ve Amersfoort'ta fiyatlar biraz düştü.

Öğrenci odası arzı da geçen yıla göre yüzde 7 düşüş oldu. Kamernet direktörü Djordy Seelman, oda azlığı nedeniyle gençlerin daha pahalı seçeneklere yönelmek zorunda kaldığını belirtti.

Amsterdam en pahalı şehir olmaya devam ediyor
Amsterdam'da fiyatlar geçen çeyrekte sadece yüzde 1,7 artsa da, açık ara en pahalı şehir olmaya devam ediyor. Bir oda için ortalama 961 euro ödeniyor. Oda kiralarında ikinci sırada ortalama 837 euro ile Utrecht ve üçüncü sırada ise 754 euro ile Haarlem geliyor.

Metrekare fiyatına bakıldığında, Haarlem başı çekiyor. Bu şehirde metrekare başına ortalama 56 euro, Amsterdam’da ise 55 euro ödeniyor. Rotterdam ve Utrecht'te ise metrekare başına 42 euro ödeniyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda’da polis, düğün konvoyunda gelin aracı dahil üç araca el koydu Hollanda’da polis, düğün konvoyunda gelin aracı dahil üç araca el koydu

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş