Hollanda'da, ortaokul öğrencileri akıllı telefon yasağının ardından daha sosyal hale geldi ve derslere daha fazla odaklanmaya başladı. Neredeyse altı yüz ortaokulda yapılan anketlere göre, öğretmenler ve okul yöneticileri bu değişiklikten memnun olduklarını belirtti.

Hollanda’da garip kaza: Viyadükten atlayan adam, aracın ön camından içeri girdi Hollanda’da garip kaza: Viyadükten atlayan adam, aracın ön camından içeri girdi

Eğitim Bakanlığı tarafından, yasağın uygulanmasından altı ay sonra gerçekleştirilen araştırma, yasağın etkilerini ve uyum sürecini değerlendirdi. Devlet Sekreteri Mariëlle Paul, yasağın "tam isabet" olduğunu söyledi. Araştırma sonuçlarının büyük ölçüde olumlu olduğunu belirtti.

Öğrenciler ve öğretmenler, yeni duruma hızla uyum sağladı. Paul, "Öğrenciler artık daha fazla birbiriyle konuşuyor, derslere daha iyi odaklanıyor ve daha fazla şey öğreniyor" dedi. Araştırmaya katılan okullar, bu politikayı uygulamada zorlanmadıklarını ve ek yardıma ihtiyaç duymadıklarını belirtti.

Ancak, bazı okullarda öğrencilerin birbirlerine daha fazla zaman ayırmaları, daha fazla tartışma ve kavga yaşanmasına neden oldu. Okullar, öğrencilerin telefonları olmadan daha çabuk sıkıldıklarını ve kendi kendilerini eğlendirmek zorunda kaldıklarını düşünüyor.

Araştırmaya katılan tüm okullar, telefonların sınıflardan uzak tutulması için önlemler aldı. Bazı okullar, ulusal düzenlemelerden önce bu politikayı uygularken, diğerleri ulusal kuralları bir teşvik olarak kullandı. Okullar, bu düzenlemeleri ebeveynler, öğrenciler ve personelle konuşmak için bir fırsat olarak gördü.

Okullarda, cep telefonları sadece ders için gerekli olduğunda kullanılabiliyor. Örneğin, medya okuryazarlığı derslerinde ya da tıbbi nedenlerle telefon taşıması gereken öğrenciler için istisnalar yapılıyor. Bu durumlar dışında genel kural "telefon evde ya da dolapta" şeklinde uygulanıyor.

İlkokullarda da Telefon Yasağı
Yaz tatilinden sonra, cep telefonları ilkokullarda ve özel eğitim kurumlarında da yasaklanacak. Birçok ilkokulda zaten bir akıllı telefon yasağı bulunuyor, ancak ilkokul öğrencileri ortaokul öğrencilerine göre daha az telefon getiriyor.

Bakanlık, ulusal düzenlemelerin etkilerini izlemeye devam edeceğini belirtti. Gelecek yıl, ilkokul, ortaokul ve özel eğitim temsilcileri bir araya gelerek ek önlemlerin gerekip gerekmediğini değerlendirecekler. Bu değerlendirme, yasal bir yasak da dahil olmak üzere ek önlemleri kapsayabilir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran