HOLLANDA

Hollanda’da on binlerce kişiye pasaportlarını kontrol etmeleri için uyarı

Geçtiğimiz haftalarda teslim edilen on binlerce Hollanda pasaportunda bir hata olabileceği ve bu pasaportların geçersiz sayılacağı belirtildi.

Abone Ol

Ulusal Kimlik Bilgileri Hizmeti (Rijksdienst voor Identiteitsgegevens - RvIG), 30 Eylül ile 8 Ekim tarihleri arasında yeni bir pasaport alan kişilerin pasaportlarını kontrol etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.
RvIG’den yapılan açıklamada, yaklaşık 42 bin kişinin aldığı yeni pasaportlardaki kabartmalarda eksiklik olabileceği duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, bu durumdan yaklaşık 100 ila 120 kişinin etkilendiğini belirtti. Ancak tedbir amacıyla 42 bin kişiye mektup gönderildiği açıklandı.

RvIG tarafından vatandaşlara gönderilen mektuplarda, görme zorluğu çeken kişilerin pasaportları daha kolay kullanabilmesi için bulunan kabartmaların kontrol edilmesi istendi.

Açıklamada, bu sorunun pasaportların üretimi sırasında yaşanan bir hatadan kaynaklandığı ifade edildi. Geçersiz bir pasaportla seyahat eden kişilerin özellikle sınır kontrollerinde sorun yaşayabileceği ve bu nedenle bu pasaportlarla seyahat edilmemesi gerektiği uyarısında bulunuldu. Hatalı pasaport sahiplerine ücretsiz ve acil pasaport çıkarma imkanı sağlandı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.