Hollanda polisi geçen hafta Cuma günü Meppel şehrinde yaşayan 42 yaşındaki bir kadını, Pazartesi günü ise Haarlem şehrinde yaşayan 40 yaşındaki bir kadını göz altına aldı

Hollanda polisi 9 yıl aradan sonra cinayeti çözecek kişilerin yakalandığı bilgisini verdi.

Yerel medyada yayımlanan habere göre, gözaltına alınan kadınlardan birinin Türk kökenli eski eşi olduğu açıklandı.

2017 yılında aydınlatılamayan ve cesedinin bazı parçaları bulunamayan Erol cinayetinde daha önce aralarında eski eşininde bulunduğu üç kişi gözaltına alınmış ve delil yetersizliğinden serbest bırakılmışlardı.

Halil Erol cinayeti:

6 Şubat 2010´da eski eşinde kalan dizüstü bilgisayarını almak üzere Steenwijk şehrine gelen Halil Erol, evden ayrıldıktan sonra kayıplara karışır. Bir gün sonra eski eşi Halil´in telefonundan Zevenaar şehrinden aranır, ancak eşi telefonu duymadığından almadı.

O günden itibaren kendisinden aylarca haber alınamaz. Halil´e ait araba ise bir ay sonra Groningen şehri Haren beldesinde park yerinde yanmış olarak bulunur.

Bu tarihten 3 ay sonra ise Halil Erol´a ait olduğu belirlenen ceset parçaları Steenwijk yakınlarındaki nehirde bulunur. Aradan 9 yıl geçmesine rağmen halen cinayeti çözemeyen polis, yakalanan iki kişi ile cinayeti çözeceklerini umut ediyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

 




©SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!




Foto: Ⓒ ANNE VAN DER WOUDE