Hollanda'da, ABD'de Donald Trump'a yönelik suikast girişimine dair tepkiler büyük yankı buldu. PVV lideri Geert Wilders, "Amerika'da olanların burada da olabileceğini" belirterek, sağcı politikacılara yönelik nefretin Hollanda'da da büyük olduğunu söyledi. "Güvenlik önlemlerinin artırılması gerekiyor" dedi.

Başbakan Dick Schoof, X platformunda yaptığı açıklamada, "Trump'ın hafif yaralanmış olmasının bir teselli olduğunu" ifade etti ve Trump ile ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

GroenLinks-PvdA lideri Frans Timmermans, saldırıyı "dehşet verici" olarak nitelendirirken, Trump'ın sadece hafif yaralandığını belirtti. VVD lideri Dilan Yeşilgöz ise "Her demokrasi için büyük bir darbe, tam bir kabus" dedi.

D66 lideri Rob Jetten, başkanlık seçimlerinin şimdi daha da gerginleştiğini belirterek, Amerikan politikacılarının sorumluluk alarak insanları bir araya getirmelerini umduğunu söyledi.

NSC lideri Pieter Omtzigt de Trump'a ve yaralananlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. "Demokrasinin özü, çatışmaların şiddetle değil, seçimlerle çözülmesidir" dedi.

Foto: Sonhaber.eu

©Sonhaber.eu

Hollanda’da hükümet trafik cezalarına ekstra zam yapmayacak Hollanda’da hükümet trafik cezalarına ekstra zam yapmayacak

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran