Parlemento’nun bir üst kademesi olarak kabul gören “Senato’da” (Eerste Kamer) DENK partisinin şuan temsilcisi bulunmamakta. Hollanda parlamentosunun çıkardığı yasalarını teftiş etme görevine sahip olan “Senato” aynı zamanda çıkarılan yasaları “VETO” etme hakkına sahip.

Bu hakkı Senato (Eerste Kamer) 2011 yılında ‘’helal kesimi’’ konusunda kullanmıştı. Parlemento’nun ‘’helal kesimini’’ yasaklayan kanunu kabul görmesine rağmen, Senato (Eerste Kamer) bu kararı fes ederek, ‘’VETO’’ hakkini kullanmıştı.

Hollanda’nin en önemli mecralarından birinde bulunmak için DENK partisi bu seçimlere katılma kararı aldı. DENK partisi başkanı ve milletvekili Selçuk Öztürk mayıs ayında yapılacak “Senato” seçimleri için DENK partisiden 1.ci sıradan aday gösterilecek.

DENK partisi Milletvekili Tunahan Kuzu “Senato’da bulunmak DENK partisi adına inanılmaz büyük önem taşıyor. Senato, Hollanda siyasetinde adeta “kilit” noktası olarak görülüyor. Bu kilit noktasında bulunmak Hollanda’nin gidişatında çok büyük etken sağlamak anlamına geliyor.

Bundan dolayı herkezin 20 mart 2019 tarihinde sandığa gitmesi çok önemlidir.

“Senato” eyalet meclisi tarafından seçildiği için, 20 mart 2019 tarihinde yapılacak eyalet seçimlerini bu sebep ile hayati önem kazanıyor.
Seçim startını bügün Rotterdam’da veren DENK partisi Hollanda’nin tüm 12 eyaletinde seçimlere katılmakta.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!