Salı günü akşam saatlerinde yaşanan fırtına başta Breda olmak üzere özellikle Limburg bölgesinde büyük zarar yarattı. Sokaklar suyla doldu ve rögar kapakları yerlerinden çıktı. Araçlar kaza yaptı. Bugün gündüz nem oranı yüksek olacak ancak öğleden sonra yağmur geçişleri görülecek. Hafta sonu ise bildiğimiz Hollanda yaz havasına geri döneceğiz.

Breda sular altında kaldı
Salı akşamı ve gece boyunca ülkenin birçok bölgesinde etkili olan şiddetli fırtına, Breda'da büyük sorunlara yol açtı. Sokaklar suyla doldu ve yüksek su seviyesi nedeniyle rögar kapakları yerlerinden çıktı. Bu durum üç arabanın kaza yapmasına neden oldu.

Breda Su

Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak

Bir araba, rögar kapağına çarptıktan sonra bir sokak lambasına çarparak durabildi. Diğer bir araçta ise tüm hava yastıkları patladı. Üçüncü arabanın da yaşanan kazada lastikleri patladı. Sürücülerin ciddi şekilde yaralanmadığını ve olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından muayene edildiği bildirildi. 

Princenhage bölgesinde birçok sokak sular altında kaldı. Bir sürücü bu nedenle mahsur kaldı ve itfaiye tarafından kurtarıldı. Bazı evlerin bodrumlarını su bastı.

Yağmur bugün de devam edecek
Çarşamba sabahı çoğu yerde kuru başlayacak, ancak dışarı çıkmak pek rahat olmayacak. Weeronline'ın bildirdiğine göre, yüksek nem oranı ve oldukça yüksek sıcaklıkların birleşimi nedeniyle hava bunaltıcı hissedilecek. Sabahın ilerleyen saatlerinde ülkenin güneyinden itibaren şiddetli yağmur etkili olacak. Kuzeydoğuda yağmurlar başlamadan önce sıcaklık yerel olarak 27 dereceye kadar çıkabilir. Ülkenin diğer bölgelerinde ise sıcaklıklar 21 ile 25 derece arasında seyredecek.

Akşam saatlerinde, özellikle doğu kesimlerde bazı (şiddetli) yağmurlar olabilir. Ancak akşamın ilerleyen saatlerinde yağmurlar doğudan ülkeyi terk edecek ve hava her yerde kuru olacak. 

Perşembe yaz günü
Perşembe günü hoş bir yaz günü yaşanacak. Genellikle kuru hava hakim olacak ve bulutlar ve güneş arasında sürekli bir değişim yaşanacak. Güneybatıdan gelen hafif rüzgarla birlikte sıcaklıklar kıyı bölgelerinde 23 dereceye, Limburg'da ise 27 dereceye kadar çıkacak. 

Cuma yine yağmur
Cuma günü büyük ölçüde bulutlu başlayacak ve batıdan doğuya doğru bulutlanma artarak yağmur yağacak. Sıcaklıklar kuzeybatıda 21 derece, güneydoğuda ise 25 derece olacak.

Hafta sonu
Cumartesi günü yağmurla başlayacak. Özellikle doğu ve güneydoğuda şemsiyeye ihtiyaç duyulacak. Öğleden sonra sadece güneydoğuda yağış ihtimali devam edecek, bu yağışlar hızla Almanya'ya doğru ilerleyecek. Sıcaklıklar yine 21 ila 25 derece arasında olacak. Pazar günü çoğu yerde kuru geçecek. Yer yer bulutlu bir hava olacak Yerel olarak hafif yağmur görülebilir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş