Foto: İnstagram wdemenint

Ülkenin Batı bölgesinde etkili olan sis sabah saatlerinde görüş mesafesini 200 metrenin altına kadar düşürdü. Rotterdam, Terschelling ve Voorschoten'da görüş mesafesinin sabah 80 metre olduğu belirtildi.

KNMİ sabah saatlerinde bir çok bölgede Sarı alarm vermiş ancak gün içerisinde geri çekmişti. Alınan bilgilere göre Perşembe akşamı ve Cuma sabahı yine sisin etkili olması beklendiği açıklandı. Rijkswaterstaat özellikle sürücülerin dikkatli olmasını istedi.

Devlet Halk Sağlığı Enstitüsü RİVM de haftasonu Hollanda'nın Güneyi ve Randstad bölgesinde smog nedeniyle hava kalitesinin 'yetersiz' ve muhtemelen yerel olarak 'kötü' olacağını bildirdi. Bu durumun astım gibi solunum yolu rahatsızlıkları bulunan vatandaşları olumsuz etkileyebileceğini ve nefes darlığına yol açabileceği sebebiye vatandaşları uyardı.

Smog:

Smog kelimesi, hava kirliliği konusunda sık sık gündeme gelen bir kavramdır. Türkçe olmamasına rağmen, duman (smoke) ve sis (fog) kelimelerinden türetilmiştir. Özellikle kış aylarında karasal iklimin hüküm sürdüğü bölgelerde görülür. Görüş mesafesi kısalır; kükürt dioksitin su ile birleşmesiyle, yere yakın seviyelerde asit yağmurları meydana gelebilir.

SONHABER.EU