Eindhoven Havalimanı, yaşanan büyük arızanın ardından uçuşların yeniden başlatıldığını açıkladı. Havalimanı X platformunda yaptığı açıklamada ilk uçuşun 16:05’de planlandığını açıkladı. Bu uçuş, İspanya'nın Málaga şehrine gidecek. Ayrıca, Valencia, Roma, Alicante ve Ibiza'ya seyahat eden yolcular da güvenlik kontrolünden geçebilirler. Bu uçuşlar saat 16.35 ile 16.55 arasında planlanmış durumda. Şu an için, bilgilendirme panolarında gelen uçuşlarla ilgili herhangi bir bilgi yer almıyor.

Havalimanı, Çarşamba günü Savunma Bakanlığı'nın bir ağında meydana gelen büyük bir IT arızası nedeniyle tüm uçuşları iptal etmişti. Bazı bölgelerde polis, ambulans ve sahil koruma ve DigiD sistemlerindeki arızanın hala devam ettiği belirtiliyor.

Diğer havalimanlarına giden otobüslerde kaos yaşanıyor
Eindhoven Havalimanı'nda Çarşamba günü yaklaşık yirmi bin gelen ve giden yolcu olması bekleniyordu. Eindhoven'dan kalkacak son uçuş saat 21.15'te, son gelen uçuş ise 22.55'te planlanmıştı.

Sıcaklığın 30 dereceye yaklaşması nedeniyle Eindhoven Havalimanı'nda mahsur kalan yolculara beklerken su dağıtıldı.

Eindhoven Havalimanı içinde bekleyen yolcuların arasında sakin bir atmosfer hakimken, dışarıda diğer havalimanlarına yolcu taşıyan otobüslerin çevresinde kaos yaşanıyor. ANP haber ajansının bildirdiğine göre, otobüs şoförleri yalnızca hangi havalimanına gideceklerini biliyor, kimin taşınacağını bilmiyorlar. İnsanlar sürekli olarak bilgi almak için çalışanlara başvuruyor, ancak yanıt alamıyorlar.

İlk güvenlik bölgeleri sistem arızasının sona erdiğini bildiriyor
Bu arada, ilk güvenlik bölgeleri yardım hizmetleri için kullanılan iletişim sistemi arızasının sona erdiğini bildirmeye başladı. Utrecht Güvenlik Bölgesi, sorunun çözüldüğünü duyurdu.

Yapılan açıklamada "Güvenlik Bölgesi Utrecht içindeki operasyonel birimlerin alarm verilmesi ve yönlendirilmesi sırasında herhangi bir sorun yaşanmadı. Tüm sistemler normal şekilde çalışıyor," ifadesine yer verildi.

Amsterdam-Amstelland, Noord ve Oost Gelderland, Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid, Rotterdam-Rijnmond, Zuid Holland Zuid ve Zud Limburg güvenlik bölgeleri de normal çalışma düzenine geri döndüklerini bildirdiler.

Ancak, arızanın henüz her yerde çözülmediği görülüyor. Midden ve West Brabant Güvenlik Bölgesi sözcüsü, arızanın hala devam ediyor gibi göründüğünü belirtti.

Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak

Salı akşamı başlayan ulusal arızanın kesin nedeni hakkında henüz bir bilgi bulunmamaktadır.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş