Salı akşamı aralarında polis, ambulans, inzibat timi gibi ve DigiD sisteminin de olduğu bir çok kamu hizmetinin sisteminde arıza meydana geldi. Bu sabah itibariyle Eindhoven havalimanı sisteminde de görülen arıza nedeniyle uçuşlar iptal edildi.  
 
Büyük bir bilgisayar arızası, Sahil Güvenlik ve Kraliyet Marechaussee de dahil olmak üzere çeşitli kamu hizmetlerini etkiledi. Bu hizmetler, Salı gecesinden Çarşamba sabahına kadar neredeyse erişilemez durumda.

Ayrıca DigiD de yaşanan arıza nedeniyle sisteme giriş yapılamıyor. Bu arızanın aynı nedenden kaynaklanıp kaynaklanmadığı net değil. 

Yaşanan bu Merkez Adalet Tahsilat Bürosu gibi hizmetleri etkiliyor. Ayrıca, insanlar koronavirüs aşısı için çevrimiçi randevu almakta zorlanıyor. GGD GHOR Nederland, bunun özellikle mobil telefonla giriş yapmaya çalışan vatandaşların sıkıntı yaşadığını duyurdu.

Eindhoven’da uçuşlar iptal edildi

Eindhoven Havalimanı
Eindhoven Havalimanı'nda yaşanan sistem arızası nedeniyle bu sabah itibariyle uçakların kalkış ve iniş yapmasına izin verilmiyor. Arıza, kontrol kulesinde yaşanıyor.

Havalimanında yolculara, Ibiza, Sevilla ve Malaga'ya olan uçuşların Almanya'daki Weeze Havalimanı'na yönlendirildiği ve yolcuların otobüsle bu havalimanına götürüldüğü bilgisi veriliyor. Ayrıca Eindhovens Dagblad'a konuşan bir yolcu, Ryanair'in yolcuları alıp Düsseldorf Havalimanı'na götürmeye karar verdiğini ifade etti.

Allestoringen.nl web sitesinde, Schiphol Havalimanı için de arıza bildirimlerinde küçük bir artış olduğu görülüyor. Ancak, bu havalimanı herhangi bir sorun yaşamadığını belirtiyor.

Hollanda’da 2025'te ortalama net aylık maaş ne kadar olacak? Hollanda’da 2025'te ortalama net aylık maaş ne kadar olacak?

Havalimanı, arızanın nedeninin araştırıldığını belirtiyor. Ancak DigiD de dahil olmak üzere birçok kamu hizmetinin iletişim için kullandığı P2000 sisteminde daha önce de sorunlar yaşandığı biliniyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş