HOLLANDA

Hollanda'da son 4 ayda çatıcıların ev ve araçlarına 15 saldırı gerçekleşti

Hollanda’da çatıcılar arasında yaşanan rekabet, savaşa dönüştü. Polis net bir açıklama yapmasa da son 4 ayda çatı ustalarına yönelik 15 patlama gerçekleşti.

Abone Ol

Bu hafta Çarşamba akşamı Den Bosch'ta bir evin girişine patlayıcı madde ile saldırı gerçekleştirildi. Evin sahibinin bir çatıcı olduğu ve bu olayın son dört ay içinde bölgedeki çatı ustalarına yönelik gerçekleştirilen on beşinci patlama olduğu belirtildi. Bu son patlama çatı şirketleri arasındaki rekabetin savaşa dönüştüğünü de gösterdi.

Omroep Brabant'ta yer alan habere göre Çarşamba günü yaşanan patlamada evin ön kapısı hasar gördü. Aynı gün içinde, evin arkasındaki barakaya da zarar verildiği bildirildi. Polis, patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

Salı günü de bir çatı kaplama firmasına yönelik başka bir patlama gerçekleştiği belirtilen haberde özellikle son aylarda, çatı ustalarına ait evler ve minibüslere toplamda on beş saldırı gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Polis, olaylarla ilgili ihtiyatlı bir tavır sergileyerek doğrudan bir bağlantı kurmak istemese de "çoğunlukla çatı ustalarının hedef alındığı" bilgisini doğruladı.

Bir çatı ustası olan Ali Katkay (36), yerel yayın organına daha önce yaptığı açıklamada, bazı çatı ustalarının rakiplerini devre dışı bırakmak için patlayıcı yerleştirdiklerini veya iş araçlarını tahrip ettiklerini açıkladı. Katkay, özellikle çatı işinde oldukça yüklü paraların konuşulduğunu bu anlamda rekabetin de sert ilerlediğini dile getirdi.

Ancak polis bu iddialara yanıt vermedi ve "Tüm olaylar ayrı ayrı inceleniyor, ancak aralarında bir bağlantı olup olmadığını araştırıyoruz." açıklamasını yaptı.

Şu ana kadar bu patlama olaylarıyla ilgili kimse tutuklanmadı.

Ali Katkay’ın daha önce Omroep Brabant’a verdiği röportaj:

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.