HOLLANDA

Hollanda’da son 6 ayda ev ve işyerlerine 500 saldırı oldu

Son 6 ayda yaklaşık 500 kez ev veya iş yerlerine patlayıcıyla saldırıldı. Sayı azalsa da vakaların en fazla olduğu şehirler yine Amsterdam ve Rotterdam.

Abone Ol

Polis verileri ev ve işyerlerine patlayıcı madde ile yapılan saldırıların ülke geneline yayıldığını gösteriyor. Ancak saldırı sayısı geçen yıla göre azalsa da yine de en fazla patlama Amsterdam ve Rotterdam’da yaşanıyor.
 
Kamu yayıncısı NOS tarafından polis verilerine dayanarak verilen haberde, bu yılın başından 1 Haziran'a kadar polis, 496 saldırı ve saldırı girişimi kaydetti. Bunların üçte biri Amsterdam ve Rotterdam belediyelerinde gerçekleşti. İki yıl önce bu şehirlerdeki olayların oranı üçte ikiydi.
Faillerin en sık saldırdığı yerler listesinde ilk yedi sırada sadece Rotterdam mahalleleri yer alıyor. Delfshaven, Feijenoord ve Charlois listenin başını çekiyor.

NOS'a göre Amsterdam ve Rotterdam dışında sıkça hedef alınan yer Vlaardingen'deki Holy Zuid mahallesi. Bu mahalle, son yıllarda birkaç kez hedef alınan tesisatçı Ron van Uffelen'in oturduğu mahalle.

Havai Fişek veya Molotofkokteyli saldırı
Patlayıcılarla gerçekleştirilen saldırılar ve girişimler geçen yıl 1057'ye ulaştı; bir önceki yıla göre üç kat fazla. Özellikle 2023 sonbaharında çok sayıda saldırı meydana geldi.

Çoğu durumda evler hedef alınmakta ve genellikle ağır havai fişekler veya molotofkokteyl bombaları kullanılmakta.

Saldırılar çoğunlukla kriminal alanda gerçekleşmekle birlikte, ilişki veya iş dünyasındaki çatışmalarda da düzenli olarak meydana gelmektedir.

Farklı alanlardan kişilerle proje grubu oluşturulmalı
Polis, yalnızca bu olaylara yönelik soruşturmanın yeterli etkisi olmadığından ulusal bir görev gücü oluşturulması talebinde bulunuyor. Bu proje grubunda konut şirketleri sigortacılar, belediyeler ve gençlik örgütleri gibi farklı alanlardan kişilerin olması gerekiyor.

Her dört vakadan birinde bir şüpheli tutuklanabiliyor, ancak genellikle bunlar eylemi gerçekleştiren kişi oluyor. Emir verenler çoğunlukla ortada görünmüyor, çünkü genellikle doğrudan temas kurmuyorlar. Genellikle Snapchat ve Telegram gibi sosyal medya aracılığıyla iletişim kuruluyor, bu platformlar "görevlerin verilmesi ve potansiyel faillerin toplanması için vazgeçilmez halkalar" olarak tanımlanıyor. Polis bu nedenle sosyal medya platformlarının da yasa dışı faaliyetlerde bulunanların yakalanması konusunda işbirliği yapmasını istiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.