Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) 27 yaşına kadar olan gençler arasında sosyal yardım (Bijstaand) alanların sayısının artmaya devam ettiğini açıkladı. CBS’e göre bu artış son bir buçuk yıldır devam ediyor.

Elde edilen son verilere göre sosyal yardım alan kişilerin yüzde 10'unu 27 yaş altı gençler oluşturuyor. Ancak diğer yaş gruplarında da sosyal yardım alanların sayısı artıyor.

CBS, 27 ila 45 yaş arası bireyler arasında sosyal yardım alanların sayısının Haziran sonunda yaklaşık bin kişi arttığını açıkladı.

Ayrıca bu yılın ikinci çeyreğinde 45 yaş üstü sosyal yardım alanların sayısı da bir yıl öncesine göre artarak 229 bin kişiye ulaştı.

Sosyal yardım alanlar arasında kadın ve erkek dağılımı son on yılda neredeyse hiç değişmedi: Yardım alanların yaklaşık yüzde 57'si kadın ve yüzde 43'ü erkek.

Haziran sonunda toplamda 405.000 kişi sosyal yardım alıyordu. Bu, geçen yılın Haziran ayına göre 6.000 kişilik bir artış anlamına geliyor. Artış, özellikle daha fazla erkeğin sosyal yardım alması nedeniyle gerçekleşti. Sosyal yardım alan erkeklerin sayısı 5 bin kişi (%3) arttı.

Sosyal yardımı kesilenlerin sayısı yardım almaya başlayanlardan az
2024'ün ilk çeyreğine ilişkin farklı nedenlerle sosyal yardımı kesilenlerin sayısının sosyal yardım almaya başlayanlara göre daha az olduğu görüldü.

Bu çeyrekte yaklaşık 22 bin kişi sosyal yardım almaya başlarken, yaklaşık 18 bin kişi sosyal yardımdan çıktı. Bu gelişme son 6 çeyrektir devam ediyor.

Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı

Sosyal yardımı kesilenlerin sayısına AOW (Hollanda Emeklilik Sistemi) yaşına ulaşarak sosyal yardımdan çıkanlar dahil edilmedi. 2024'ün ilk çeyreğinde yaklaşık 500 kişi bu nedenle sosyal yardımdan çıktı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş