HOLLANDA

Hollanda'da sürücü kursu masrafları karşılanamaz hale geldi

Hollanda'da sürücü kurslarında yaşanan daralma ve ek eğitimler, ders ücretlerini son yıllarda %25 artırdı, önümüzdeki yıllarda daha fazla artış bekleniyor.

Abone Ol

Hollanda’da sürücü kurslarında yaşanan daralma ve planlanan ek eğitimler, aday sürücülerin masrafını da artırdı.  Son yıllarda yüzde 25 oranında artan ders ücretleri önümüzdeki yıllarda daha da artacağı tahmin ediliyor.

Telegraaf gazetesinde yer alan haberde artan sürücü okulu maliyetlerinin yanı sıra sürücü kursu piyasasında da bir daralma söz konusu olduğuna dikkat çekildi. Daha az rekabet, daha az seçenek anlamına geldiği belirtilirken, bu durumun sürücü okullarının daha fazla ücret talep etmesine neden olduğuna dikkat çekildi.

De Verkeers Academie’nin direktörü Gijs Kantelberg, birkaç yıl içinde sürücü derslerinin saatlik ücretinin 80 euroya kadar çıkmasını beklediğini belirtti.

Sektmr organizasyonu BOVAG, eğitmenlerin yarısından fazlasının elli yaşın üzerinde, özel ehliyet eğitmenlerinde ise bu yaş sınırının altmışın üzerinde olduğunu açıkladı.

Kantelberg, yaşlanma nedeniyle mevcut eğitmenlerin azaldığını, yeni eğitmenlerin sayısının ise oldukça düşük olduğunu dile getirdi.

Son yıllarda sürücü kursu fiyatları zaten büyük oranlarda arttı. AutoTrack.nl tarafından, bin 500 sürücü okul ile yapılan bir analizde,fiyatların 2021 ile 2024 yılları arasında yüzde 23 artarak saatte ortalama 60 euroya yükseldiğini ortaya çıkarttı. En ucuz kurslar saatte 35 euro talep ederken, en pahalı kursların saatlik ders ücreti 80 euroyu aşabiliyor. Site aynı zamanda, en ucuz sürücü kursu seçeneğini tercih etmenin de akıllıca olmadığı yönünde tavsiye vermişti.

Bu gelişmelerle birlikte, bir ehliyet almak için yaklaşık 3 bin euro harcamanız gerekiyor. Sınavlarda başarısız olanlar ve ek ders alma ihtiyacı duyanların yaptığı masraf 4 bin euroya kadar çıkıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.