Sendikalar tarafından yapılan açıklamaya göre 10 Eylül’de Den Haag, Rotterdam ve Amsterdam'daki şehir içi ulaşım, 11 Eylülde de hem şehir içi hem de şehirlerarası ulaşımda çalışanlar greve gidiyor. Her iki günde de ulaşımda aksamaların yaşanabileceği belirtiliyor.

İşçi sendikası FNV’den yapılan açıklamada Den Haag’daki HTM, Rotterdam’daki RET ve Amsterdam’daki GVB çalışanlarının 10 eylül Salı günü sabah saat 04.00 ile 08.00 saatleri arasında iş bırakma eylemi gerçekleştireceği belirtildi. belirtilen saatler arasında metro, tramvay ve otobüs seferleri yapılmayacak.

Hollanda'da kira yardımında beklenen artış 2026'ya ertelendi Hollanda'da kira yardımında beklenen artış 2026'ya ertelendi

11 Eylül Çarşamba günü ise Hollanda Demiryolları NS ve şehri çevredeki kasaba ve köylere bağlayan otobüs veya tren hatlarında (streekvervoer) yapılacak iş bırakma eylemi ile aksamalar yaşanacak. Eylem sabah saat 04.00 ile 08.00 saatleri arasında yapılacak. Ancak FNV eylem sonrasında etkilerinin uzun süre kalabileceği ve gün içindeki seferlerde aksamalar yaşanabileceğini belirtti.

Sendikalar, bu grevle, işverenler örgütü VNO-NCW ve hükümetin daha erken emeklilik için kalıcı bir Erken Ayrılma Düzenlemesi (RVU) sağlaması için daha fazla çaba göstermesini talep ediyorlar. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş