Hollanda Demiryolları (NS) 2025 yılında tren biletlerini yüzde 8,7 oranında zam yapmak istediğini duyurdu. Maliyetleri azaltmak için bu kararı aldığını belirten NS, aynı zamanda merkez ofiste de 500 iş pozisyonun ortadan kaldırmayı planlıyor. Şirket ayrıca trenlerin bakımını azaltmayı da düşünüyor.

NS, toplamda yaklaşık 19 bin kişiyi istihdam ediyor ve bu kişilerin büyük çoğunluğu trenlerde ve istasyonlarda çalışıyor. Bu grup, yeniden yapılanma sürecinde etkilenmeyecek. NS, yalnızca zorunlu bakım çalışmalarını yaparak ve eski trenlere USB portları eklemeyerek maliyetleri düşürmeyi planlıyor. Şirket, trenleri çalıştırma maliyetlerinin, bilet ve abonelik satıştan elde edilen gelirlerinden daha fazla olduğunu belirtiyor.

Bilet fiyatları önemli ölçüde artacak
NS’in planına göre 2025 yılında, bilet ve abonelik ücretleri yüzde 8,7 oranında artacak. 2024 yılında, hükümetin Meclis'in talebi üzerine tek seferlik sağladığı 120 milyon euro'luk destekle bu zam önlenmişti. Ancak 2025 için böyle bir destek mevcut değil. 

Yapılacak zamlarla birlikte örneğin şu anda Rotterdam’dan Amsterdam'a tek yön bilet 17,90 euroyken, önümüzdeki yıl 19,50 euro olacak. Den Bosch - Amsterdam tek yön tren bileti ise 18 eurodan 19,60 euroya çıkacak.

NS, geçen yıl 87 milyon euro, bu yılın ilk yarısında ise 109 milyon euro zarar etti. Bu zarar, vergi ve diğer giderler düşülmeden önceki zarar olarak kayda geçti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Turkse Rangers, Bree Beek'i 4-1 mağlup ederek puanını 7'ye yükseltti Turkse Rangers, Bree Beek'i 4-1 mağlup ederek puanını 7'ye yükseltti

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş