Hollanda’da birçok büyük tren istasyonu fareler ve sıçanların istilası ile karşı karşıya. Daha önce Rotterdam Centraal İstasyonu'nda gece vakti fareler restoranlardaki yiyeceklerle beslenirken, şimdi Leiden Merkez İstasyonu'nda sivrisinek istilası yaşanıyor. Yetkililer, bu rahatsızlığa çözüm bulmaya çalışıyor.

Algemeen Dagblad gazetesinin haberine göre yiyecek ve içecek işletmeleri ile NS (Hollanda Demiryolu Şirketi) çalışanları bu durumdan oldukça rahatsız. Son birkaç aydır büyük sivrisinek sürüleri Leiden Merkez İstasyonu'nda cirit atıyor.
 
Bir çalışan yerel medyaya yaptığı açıklamada sivrisinekleri kastederek "Pantolonunuzu, çoraplarınızı delip geçiyorlar, gerçekten korkunç," ifadesini kullandı. Birçok çalışanın yanında getirdiği sinek spreyi de pek işe yaramıyor.

Rituals adlı mağazanın bir çalışanı ise "Sürekli vızıltılarına katlanmak imkansız. Her yere yayılmışlar. Eve gidiyorum ve kaşıntıdan ölüyorum," diyerek durumu özetliyor.

Leiden Merkez İstasyonu, sivrisineklerin yanı sıra fareler ve sıçanlar için de bir üreme alanı haline gelmiş durumda.

Hollanda’da kadın cinayeti: 38 yaşındaki anne, oğlunun gözü önünde kurşunlandı! Hollanda’da kadın cinayeti: 38 yaşındaki anne, oğlunun gözü önünde kurşunlandı!

Sorun sadece Leiden'la sınırlı değil. Geçen ay Sergio (35) isimli tiktok kullanıcısı, Rotterdam Merkez İstasyonu'ndaki BackWerk adlı mağazanın vitrindeki narenciyelerle beslenen fareleri videoya aldı. "Buradan haftada üç kez taze portakal suyu alıyorsanız," diye yazdı. Video viral oldu ve 325 binden fazla izlendi.

@sergiosainzzamorano Backwerk Rotterdam Centraal 🐀 #ditkanechtniet #fyp #rotterdam #backwerk ♬ origineel geluid - Sergio Sainz Zamorano


Amsterdam Sloterdijk ve Woerden istasyonlarında da sıçanlar kol geziyor. Sloterdijk'te özellikle girişin önünde, Woerden'de ise peron tarafında sıçanlar görülüyor. 

Yerel Haşere Bildirim Noktası'na yapılan şikayetlerde bir yolcu "Onlarca var," diye şikayet ederken Ağustos sonunda bir başka kişi de sıçanların Woerden İstasyonu'nun meydanında dolaştığını belirtti ve "Birileri bu konuda bir şey yapacak mı?" diye sordu.

İstasyonlardan sorumlu olan NS ve ProRail, fare ve sıçanların verdiği rahatsızlığı kabul ederken, NS sözcüsü Arno Leblanc, "Büyük istasyonlar maalesef fare ve sıçanlara karşı savunmasız," şeklinde konuştu ve bunun tekrarlayan bir sorun olduğunu belirterek, "Haşerelerden kurtulmak çok zor." Dedi.
Leblanc, NS'nin aktif olarak çözümler üzerinde çalıştığını belirtirken "Sabit bir haşere kontrol ekibimiz var. Nerede bir sorun varsa hemen müdahale ediyorlar." dedi.

NVWA açıklaması
Gazeteye bir açıklama yapan Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu (NVWA), sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar üzerine Rotterdam'da bir işletmeye inceleme ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti. Ancak, bu işletmenin BackWerk olup olmadığı ve herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmadığı konusunda bir bilgi vermedi. Leiden ve Woerden istasyonlarına ilişkin herhangi bir şikayet gelmediği belirtilirken, NVWA'nın bu istasyonları ziyaret etmediği de ifade edildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi