Hollanda Temsilciler Meclisi'nde toplam 7 Türk kökenli milletvekili bulunuyor. 5 Türk kökenli milletvekili Sözde Ermeni soykırım tasarısına destek veren ve 'evet' yönünde oy kullanan VVD Partisi'nden Dilan Yeşilgöz, Groen Link'den Nevin Özütok ve Zihni Özdil, SP Parti'den Sadet Karabulut, Cem Laçın'ın, Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunduğu iddia ediliyor.

Türk kökenli Hollandalı milletvekilleri, Denk Partisi'nin sosyal medya aracılığıyla kendileri hakkında yaptıkları paylaşımdan rahatsız olduğunu ve bunun son bulması için imza kampanyası başlattıklarını duyurdu. Temsilciler Meclisi'nin Fas kökenli Başkanı Khadija Arib de Denk Partisi'nin sosyal medya aracılığıyla Türkiye karşıtlarını ifşa etmesini kınadı.

Hollanda'da son yüz yıl içinde ilk kez bir Temsilciler Meclisi'nin Başkanı taraf tutarak kampanyaya imza attı.

Temsilciler Meclisi Milletvekili ve Denk Partisi Genel Başkanı Selçuk Öztürk, "Temsilciler Meclisi'nde ve komisyonlarda devamlı hedef alınan biziz. AK Parti'nin Hollanda'daki sözcüleri gibi asılsız yalan ve iftiralara maruz kalan biziz. Aşırı sağ eğilimli İslam karşıtı PVV Partisi hakkında tek söz sarf etmeyenler, eleştirmeyenler Denk Partisi'ni hedef gösteriyor. Ülkede yabancıları ve Müslüman toplumun hakkını savunduğumuz için hedef olduk. Denk Partisi olarak bizler Temsilciler Meclisi ve komisyonlarda kimin ne söylediğini ve kimi savunduğuna dair bilgileri sosyal medya aracılığıyla paylaştık ve devam edeceğiz. Biz hiçbir milletvekili hakkında asılsız yalan ve iftirada bulunmadık." dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!