Rotterdam'da 26 yaşındaki bir kadın, ‘Özlex Tea’  adlı yasa dışı zayıflama çayı sattığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu'nun (NVWA) yaptığı açıklamada gözaltının Perşembe günü gerçekleştiği belirtildi.

Yapılan açıklamada Perşembe günü Schiedam’da bir depoda yapılan aramada yaklaşık 1800 paket Özlex Tea adlı çaydan bulunduğu aktarıldı.

NVWA, bir kişinin çayı içtikten sonra hastaneye kaldırılması üzerine harekete geçtiğini açıkladı. Çayın Instagram, TikTok, Facebook, Marktplaats ve Etsy gibi platformlarda satıldığı belirtildi.

Gözaltına alınan kadın daha sonra serbest bırakıldı ancak hala şüpheli konumunda bulunuyor.

Bu ayın başında uyarmıştı!
NVWA, ağustos ayının başında zayıflama çayı ile ilgili yaptığı açıklamada Özlex Tea'nin içeriğinde bulunan yasaklı madde sibutraminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtilmiş, bu çayı kullanan bir kişinin ciddi sağlık problemleri yaşayıp hastaneye kaldırıldığına dair bir ihbar aldığını açıklamıştı. NVWA çayla ilgili olarak Türk yetkililerle irtibata geçildiği de belirtmişti.

Bu çay kullanıcıların yüksek kalp atışı, baş ağrısı, mide bulantısı ve kusma gibi yan etkiler yaşamasına neden olabiliyor. 
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: NVWA

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da hükümetin 2025 planları cebimizi nasıl etkileyecek? Hollanda’da hükümetin 2025 planları cebimizi nasıl etkileyecek?

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş