Hollanda’da 1 Ocak 2025 itibarıyla temel sağlık paketi kapsamı değişiyor. Vatandaşların ödediği kişisel katkı payı (eigen risico) 385 euro olarak kalacak. Bazı durumlarda (örn. kulaklık veya ilaç alımında) ödenen katkı payı ise en fazla 250 euro olacak.

Silayolu.com, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir anket çalışması yaptı Silayolu.com, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir anket çalışması yaptı

Üç tedavi temel pakete alındı
Rijksoverheid web sitesinde verilen bilgiye göre, 2025 yılında temel sağlık paketinde 3 önemli değişiklik olacak. Romatoid artrit ve KOAH hastaları ile yaşlılar için uygulanan özel tedaviler temel paket geri ödeme kapsamına alınacak.

Ağır romatoid artrit hastaları için egzersiz terapisi
Günlük yaşamında özellikle ağır romatoid artrit nedeniyle zorlanan kişiler için uygulanan egzersiz terapisi 2025'ten itibaren temel paket kapsamında karşılanacak. Araştırmalar, bu terapinin etkili olduğunu gösterdiği için ilk seanstan itibaren tüm tedaviler temel paket tarafından karşılanacak. Bu, sadece ciddi fonksiyonel kısıtlamaları olan kişiler için geçerli olacak. Tedavi için bir fizyoterapiste veya egzersiz terapistine başvurulabilecek.

KOAH için sınırsız egzersiz terapisi
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) bulunan kişilerin alacakları egzersiz tedavileri, 2025 yılından itibaren temel paket kapsamında karşılanacak. Kişinin hastalığının şiddetine bakılmaksızın, ilk seanstan itibaren tedavi ücretleri karşılanacak. Tedavi sayısında da bir sınırlama olmayacak.

Yaşlılar için rehabilitasyon daha sık karşılanacak
2025'ten itibaren yaşlılar için rehabilitasyon (geriyatrik rehabilitasyon) temel paket kapsamında olacak. Şu anda bu olanaktan yararlanmak için kişinin önceden hastanede yatmış olması gerekiyordu. Bu kural kalkıyor. Ayrıca, 2025'ten itibaren doğrudan evde rehabilitasyona başlanabilecek. Bu tedaviye başlamak için bir geriatri uzmanının karar vermesi gerekecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi