Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, Çarşamba günü yaşanan büyük sistem arızasının nedeninin yazılım kodundaki bir hatası olduğunu bildirdi. Brekelmans'a göre, bu olayda kötü niyetli kişilerin müdahil olduğuna dair bir gösterge bulunmuyor.

Brekelmans, X platformunda yaptığı açıklamada, "Sorunun nedeni, NAFIN ağına erişim sağlanmasında yatıyordu. Yazılım kodundaki bir hata nedeniyle bu ağa bağlanmak mümkün olmadı," dedi.

Hollanda Silahlı Kuvvetleri Entegre Ağı ‘NAFIN’, yaklaşık 3.300 kilometre uzunluğunda ve savunma bakanlığına ait binaları ve aynı zamanda Savunma Bakanlığı'na ait olmayan örneğin polis büroları gibi, noktaları da birbirine bağlayan yüksek güvenlikli bir fiber optik ağ.

Brekelmans, ilerleyen saatlerde sistemlerin yeniden tam işlevselliğine kavuşması için son adımların atılacağını belirtirken, "Bu durum, IT sistemlerinin dayanıklı olmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Savunma Bakanlığı durumu yakından izliyor ve bu arızayı ilgili taraflarla birlikte değerlendirecek." dedi.

Eindhoven Havalimanı ve birçok yardım ve devlet hizmeti, Çarşamba günü büyük bir arızadan etkilendi. Eindhoven'daki uçuşlar durduruldu ve birçok devlet hizmeti, Salı gecesinden Çarşamba sabahına kadar neredeyse erişilemez hale geldi. Brekelmans, Savunma Bakanlığı ağındaki bu arızanın birçok insanı etkilediği için "çok üzücü" olduğunu ifade etti.

Hollanda'da kira yardımında beklenen artış 2026'ya ertelendi Hollanda'da kira yardımında beklenen artış 2026'ya ertelendi

Utrecht Güvenlik Bölgesi, ulusal arızanın yardım hizmetlerinin alarm ve iletişim sistemlerini de etkilediğini bildirdi. Hizmetler, acil durum senaryolarına başvurarak bu arızanın alarm verme ve yardım hizmetlerinin devreye girmesi üzerinde bir etkisi olmamasını sağladı. Acil durum numarası 112 normal şekilde erişilebilir durumda kaldı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş