Hükümet partileri NSC, PVV ve BBB, nakit ödemelere getirilmek istenen 3.000 euro sınırının çok ileri gittiğini düşünerek, sınırın 10.000 euroda kalmasını istiyor. Ancak koalisyon ortağı VVD, bunun akıllıca bir yöntem olmadığını savunuyor.

NSC Milletvekili Agnes Joseph, 3.000 euro sınırının "nakit paranın meşru bir araç olarak gereksiz yere şüphe altına alınmasına" neden olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, hükümetin yasa tasarısındaki sınırın 10.000 euroya çıkarılmasını ve diğer Avrupa ülkeleri ile uyumlu hale getirilmesini öneriyor. BBB ve PVV, NSC'nin bu planını destekliyor.

BBB Milletvekili Henk Vermeer de 3.000 euro sınırını "hiçbir şekilde orantılı" bulmuyor.

Korona fonundan gelen para
Bir önceki hükümet, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele planının bir parçası olarak nakit ödemelere sınırlama getirdi. Ancak mecliste bu plana fazla ilgi gösterilmedi. Hollanda, Avrupa'nın korona fonundan gelen para karşılığında bu önlemi hayata geçirme sözü verdiği için nakit para sınırı ayrı bir yasa tasarısı olarak ele alındı.

Birçok parti, NSC, PVV ve BBB'nin isteğinin gerçekleşmesi durumunda Hollanda'nın Brüksel fonlarından gelen milyarları kaybedebileceğinden endişe ediyor.

VVD Milletvekili Aukje de Vries, Brüksel'in bu 10.000 euro sınırını kabul edip etmeyeceğini önceden netleştirmenin daha iyi olacağını savunuyor.

NSC Milletvekili Agnes Joseph ise bunun mümkün olması gerektiğini belirtiyor ve Hollanda’nın sadece bir sınır koymayı taahhüt ettiğini, "Tam ifadede 3.000 euro yazmıyor" açıklamasını yapıyor.

Suçluları Hollanda’ya yönlendirebilir
De Vries, ayrıca komşu ülkelerin daha düşük bir sınır belirlemesi halinde Hollanda'nın 10.000 euro sınırıyla suçlular için daha cazip hale gelebileceğini savunuyor.

Hollanda’da hükümetin 2025 planları cebimizi nasıl etkileyecek? Hollanda’da hükümetin 2025 planları cebimizi nasıl etkileyecek?

VVD'li Adalet ve Güvenlik Bakanı David van Weel ve Maliye Bakanı Eelco Heinen de sınırın artırılmaması taraftarı.

Van Weel, komşu ülkelerden daha yüksek bir nakit sınırına sahip olmanın tehlikesine dikkat çekerken, Heinen, Hollanda’nın sınır için 10.000 euroyu tercih etmesi halinde Avrupa'dan bir karşı duruş beklemediğini ancak bu teklifin destekçisi olmadığını belirtiyor. Heinen açıklamasında "Bu çok yüksek bir sınır. Bu, insanların normalde harcadığı bir miktar değil. Burada girişimcileri mutlu etmezsiniz, suçlular ise bayram eder," diye ekliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi