Hollanda’da öğrenci olarak bir yer bulmak giderek zorlaşıyor, buna bir de yeni sorunlar ekleniyor. Kiracıların durumunu iyileştirmesi beklenen yeni kira yasası, ev sahiplerinin toplu halde mülklerini satışa çıkarmasına neden oluyor.

NRC gazetesinin, sekiz öğrenci şehrindeki kiracı destek ekipleriyle yaptığı görüşmelere dayanarak hazırladığı habere göre öğrenciler şimdi daha zor bir durumla karşı karşıya. Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen ve Leiden gibi öğrenci şehirlerinde bir yer bulmak giderek zorlaşıyor. Hâlihazırda bir yer bulmuş olanlar bile şimdi sokağa atılma riskiyle karşı karşıya.

Daha uygun kira yasası kiracılar için her şeyi iyileştirmeyi amaçlarken, tam tersi bir durum meydana geliyor. Kuralların daha katı hale gelmesi ve kiraların belli düzeyde tutulması nedeniyle ev sahipleri mülklerini satışa çıkartmaya başlıyor.

Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak

Hükümetten oda kiralama teşviki
Konut Bakanı Mona Keijzer, kısa süre önce öğrencilere oda kiralamayı teşvik etmek için bir kampanya başlattı. Bakanlığa göre şuanda yaklaşık 100 bin Hollandalı evinin odasını bir öğrenciye kiralamayı düşünüyor. Bu konuda başlatılan teşvik kampanyasına göre odasını öğrenciye veren kişiler vergi avantajından da yararlanabiliyor.

İçişleri Bakanlığı'na göre, Hollandalıların yaklaşık üçte biri odasını kiraya vermek için uygun bir alana sahip ve yüzde 8'i ‘hospita’ veya “hospes” olmayı düşünüyor. Bakanlığa göre bu kişilerin hepsi odasını kiraya vermiş olsa, 60.000 öğrenci odası açığı bir anda çözülebilir.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi