Hollanda’da yaklaşık 80, Belçika’da ise 120 dükkanı bulunan tekstil ve ayakkabı mağazaBristol, Hollanda’daki mağazalarını kapatma kararı aldı. Belçika iş gazetesi De Tijd’a bir röportaj veren şirket CEO’su Elise Vanaudenhove ‘Hollanda’da Bristol için bir gelecek olmadığını’ belirtti.

Bristol, birçok perakende zinciri gibi uzun süredir sıkıntı yaşıyordu. Yaklaşık iki ay önce, ana şirket Belçika'da bir çeşit iflas ertelemesi talebinde bulundu. Haziran ayında Hollanda’daki şubelerin açık kalmasını sağlamak için büyük bir indirim kampanyası düzenlendi ancak pek faydası olmadı.

Vanaudenhove’ya göre, şirketin bir kısmı için bir kurtarma planı mevcut, ancak Hollanda mağazaları bu planın bir parçası değil. CEO De Tijd'e verdiği demeçte, "Hollanda mağazaları, iflas edecek olan Belçika organizasyonuna bağlı ve bağımsız olarak bir gelecekleri yok" dedi.

Zaten mağazaları kapatmaya başladıklarını belirten Vanaudenhove, çalışanların da kendiliğinden ayrıldığını, kısa süre öncesine kadar Hollanda’daki 80 mağazada beş yüz kişinin çalıştığını ancak bu sayının şimdi üç yüze düştüğünü belirtti.

Hollanda’da yakın zamanda Esprit, Scotch & Soda ve Adam en Duetz mağazaları da iflas bayrağını çekerek kapandı.
©Sonhaber.eu

Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş