Hollanda’nın güneyinde bulunan Limburg savcılığından yapılan açıklamada, gençlerin uyuşturucu ticareti ve araba hırsızlığı çeteleri tarafından kullanıldığı ve bu durumun endişe verici olduğu belirtildi. Savcılık bu durumu insan kaçakçılığı olarak nitelendiriyor ve bu soruna karşı mücadele giderek zorlaşıyor.

Limburg savcılığında görev yapan insan kaçakçılığı memuru Holthuis, gençlerin genellikle borçlarını ödemek ya da lüks eşyalar ve statü kazanmak için bu suçların içine çekildiğini ifade etti. Holthuis  bu gençlerin genellikle Belçika'nın sahil kentlerine uyuşturucu satmaya veya Almanya'ya araba çalmaya gönderildiğini ifade etti.

Bu sorunun üstesinden gelmek için okullarda ve ebeveynler arasında farkındalık yaratılmasının önemine dikkat çeken Holthuis, gençleri bu suçlara iten kişilere karşı da sert önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Holthuis, bu tür insan kaçakçılığı suçlarına yönelik soruşturmaların uzun sürdüğünü ve yeterli kapasitenin bulunmadığını belirtirken, mücadelenin zorluğuna da dikkat çekti.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya’da artan kiralar, öğrencileri zorluyor: En pahalı şehir Münih! Almanya’da artan kiralar, öğrencileri zorluyor: En pahalı şehir Münih!

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş