Haber: Halil Uygun / Amsterdam

ABD'nin Suriye'den askerlerini çektikten sonra oluşacak boşluğu doldurmaya Fransa ve Hollanda can atıyor. Hollanda'da koalisyon ortağı iktidar Christian Union (Hristiyan Birlik) Partisi, yeni misyon olarak ABD'nin Suriye'den askerlerine geriye çekecek olması nedeniyle Suriye'ye Hollandalı askerlerin yerleştirilmesi veya ABD'nin misyonuna üstlenmesine talep etti.

Christian Union Partisi Milletvekili Joel Voordewind, "Suriye'de ABD ve YGP öncülüğünde DAEŞ (İŞİD) terör örgütünü büyük darbe vuruldu. Suriye'de DAEŞ terör örgütün varlığı bitti sayılır.
ABD'nin Suriye'den askerine geriye çekecek olması nedeniyle YGP öncülüğündeki Kürtler, Türkiye tarafından yapılacak olan askeri hareket ile zor durumu düşecekler. Aynı zamanda Suriye'de ki Hıristiyanlara da sahip çıkmalıyız ve onlara koruma altına almalıyız.
Biz Suriye'deki Kürt müttefiklerimizi sahip çıkmalıyız ve onlara korumalıyız. ABD askerine geriye çekmesiyle Kürtler Suriye Cumhurbaşkanı Esad ve Türkiye'nin baskısı altında kalacaklar. ABD Başkanı Trump, DAEŞ terör örgütü ile bundan böyle Türkiye'nin mücadele edeceğini söylüyor ama biz bunu inanmıyoruz tam aksine Türkiye DAEŞ terör örgütünü destek veriyor" dedi.

Irak ve Suriye'de F16 savaş uçaklarımızın misyonu doluyor
Christian Union Partisi Milletvekili Joel Voordewind, "Irak ve Suriye'de şu anda F16 savaş uçaklarımız misyonda. Bu yıl sonunda Irak ve Suriye'de F16 savaş uçaklarımızın görev süresi doluyor. F16 savaş uçaklarımızı geriye çekmeyelim Irak ve Suriye'de tekrar koşullanması gerekiyor" dedi.

Hollanda Milli Savunma Bakanı Ank Bijleveld, "ABD'nin Suriye'den askerlerine geri çekmesine baştan itibaren karşı çıktım. ABD'nin Suriye'den askerlerine geriye çekmesi üzücü verici olmakta. Irak ve Suriye'de halen DAEŞ terör örgütü savaşçıları mevcut olmakta. Irak ve Suriye'de henüz tam anlamıyla DAEŞ temizlenmedi" dedi.

© SONHABER.EU