Özellikle izin sonları kendini daha da hissetiren sıkıntının okullarında açılması ile daha da arttığı belirtiliyor.

Ev kirası, sigorta katkı payı, gaz elektirk parası gibi genel giderleri bile ödemekte zorlanan dar gelirliler çareyi hukuk danışma bürolarında arıyor.
Son Habere konuşan ve sıkıntının bilinenden de çok olduğunu söyleyen Hukuk danışmanı M.K, “ Borç-harç iki üç yılda izine gidenler dönünce birikn faturaları ödemekte hayli zorlanıyor. Her yıl bir önceki yıla oranla bize başvurularda gözle görülür bir artış söz konusu. Dar gelirliler oldukça mağdur. Çoğu borcunu, taksitini ödeyemediği için haciz ile karşı karşıya. Bir çok aile okul parası yüzünden çocukalarını daha düşük okullara göndermek zorunda kalıyor.Ev büroları ev kirasını zamanında ödeyemediği için bir çok insana son uyarı niteliğinde mektup gönderiyor. Bize gelen insanların durumuna göre yardımcı olmaya çalılşıyoruz. Borçlarını erteletme ya da taksitlendirme gibi yollara başvuruyoruz” dedi.

Küçük esnafların da zor durumda olduğunu belirten danışman “Rotterdam’ın en işlek caddelerinde bir çok dükkan boş. Bu dükkanlar küçük ölçekli esnafın dayanma gücü kalmadığı için dükkanlarını kapatmak zorunda kaldığını gösteriyor” diyerek durum değerlendirmesi yaptı.

SONHABER.EU