Son Haber Merkezi’ni arayan ve tepkilerini dile getiren Hollandalı Türkler, “ Geçtiğimiz yıllarda Fransa’da yaşanan ve karikatürcülerin hayatını kaybettiği terör olayında bütün dünya ile birlikte bizim insanlarımzda törürü lanetlemiş ve tepkilerini dile getirmişlerdi. Onlarca askerimiz şehit edilirken, polislerimiz uykusunda katledilirken buradaki insanlarımızın özellikle STK’larımızın sessiz kalması kabul edilemez” dediler.

Bu tür tepkilerin ardı arkası kesilmezken Hollanda Türkleri Konseyi’nin ( HTK)

Türkiyeye Karşı Yapılan PKK ve İŞİD Terörizmini Telin Toplantısına Çağrı’sı yaparak Türkiyede Milletvekili seçimlerim sürecinde Terörizm ve buna karşı görevlerimiz hakkında bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapacağı öğrenildi.

Öte yandan Hollanda Türk Federasyonu ( HTF ) ise 11 Eylül Cuma günü ( yarın ) şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınacağını bir basın bildirisi ile duyurdu.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarına karşı bir başka tepki ise önümüzdeki Pazar günü Rotterdam’da gerçekleşecek. Daha önce çeşitli olaylarda Türk toplumuna önderlik ederek STK’ların bile yapmadığını yapan ve çeşitli protesto eylemleri düzenleyen Nuray Murat, Nilgün Şahin, Yusuf Öztürk Sosyal Medya üzerinden oranize olarak Rotterdam’da bir protesto eylemi düzenlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Hollandalı Türkler, Terör Ve Destekcilerine Lanet ve ŞEHİTLERİMİZİ Anma Yürüyüşü! gerekli izinlerin alınması halinde 13 Eyül 2015 tarihinde ( önümüzdeki Pazar günü ) saat 15’de Rotterdam’da gerçekleşecek.

Sosyal medya’da açtıkları etkinlik sayfasında 42 bin davetlinin 5 bini katılacağını bildiridiği yüryüşe izşn verilmesi halinde en az 10 bin kişinin katılması bekleniyor.