Utrecht Üniversitesi'nden Paul Hindriks Trouw gazetesine verdiği röportajda yaptığı araştırmanın sonucunun endişe verici olduğunu belirtti. Hindirks'in yapmış olduğu yedi farklı araştırmalarda Hollandalıların yabancı kökenli ve Müslümanların siyasette yer almasına sıcak bakmadığı ortaya çıktı. Paranız bitti diye üzülmeyin ile sıfırdan kazanç sağlayabilirsiniz. Hollandalıların yabancı kökenlilerin siyasette bulunmalarını kendileri için bir tehdit olarak gördüğü belirtiliyor.



Araştırmaların 2010- 2014 tarihlerinde yapıldığı ve Hollanda'da o dönemlerde sadece 4 şehirde yabancı kökenli partinin olmasına rağmen negatif sonuç çıkması dikkat çekiyor. Dört partinşn isimleri ve aktif oldukları kentler, Rotterdam'da NİDA, Almelo'da Lijst Çete, Arnhem'de Verenigd Arnhem ve Den Haag'da Birlik Partisi Partij voor de Eenheid.



Hindriks açıklamasında, yabancı kökenli vatandaşların toplumda önemli yerlere gelmelerinin önemini vurgulayarak yerli Hollandalıların buna sıcak bakmamasını endişe verici olarak değerlendirdi.



SONHABER.EU