Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), hafta sonunda yaşanan güneşli ve sıcak günlerin ardından bugün için özellikle kuzey ve doğu bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceğini açıkladı. Enstitü, 9 bölge için sarı kodlu alarm verdi.

KNMI açıklamasında şiddetli yağışların yerel olarak hasara ve su baskınlarına yol açabileceği ve bodrum, tünel ve yolların su altında kalabileceği uyarısı yapıldı. Ayrıca, özellikle açık hava etkinlikleri ve trafiğe çıkacakların şiddetli rüzgar nedeniyle etkilenebileceği belirtildi.

Gök gürültülü sağanaklar sırasında kısa sürede çok fazla yağmur düşebilir, yerel olarak saatte 30 milimetreden fazla yağış olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, bazı bölgelerde hızı saatte 70 kilometreye kadar çıkacak rüzgar ve 2 santimetre büyüklüğünde dolu taneleri bekleniyor. Akşam saatlerinde gök gürültülü sağanaklar etkisini yitirecek.

HOTIAD, Ekim’de yapılacak büyük etkinlik için Türk öğrencilerle bir araya geliyor HOTIAD, Ekim’de yapılacak büyük etkinlik için Türk öğrencilerle bir araya geliyor

Gün içerisinde çoğu yerde en yüksek sıcaklıklar 25 ile 29 derece arasında olacak. Doğu sınırı boyunca yerel olarak 30 dereceye kadar çıkması mümkün. Yüksek nem oranı nedeniyle bunaltıcı bir sıcaklık hissedilecek. Bu gece yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış olasılığı devam ediyor, ancak sıcaklık 17 derece civarında seyredecek.

Sarı kodlu alarm nerede ve ne zaman geçerli olacak?

  • Drenthe: 19.00 - 00.00 saatleri arasında geçerli
  • Friesland: 19.00 - 00.00 saatleri arasında geçerli
  • Gelderland: 17.00 - 22.00 saatleri arasında geçerli
  • Groningen: 19.00 - 00.00 saatleri arasında geçerli
  • Flevoland: 17.00 - 22.00 saatleri arasında geçerli
  • Overijssel: 17.00 - 22.00 saatleri arasında geçerli
  • Utrecht: 17.00 - 22.00 saatleri arasında geçerli
  • Noord-Brabant: 16.00 - 21.00 saatleri arasında geçerli
  • Limburg: 16.00 - 21.00 saatleri arasında geçerli

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş