Halil Uygun / Almelo

Aşırı sağcı İslam karşıtı Patricia Pol’un Müslümanlara yönelik hakaret içeren sözleri tepkiyle karşılayanların olduğu gibi destek verenlerde oldu. Pol’un Müslümanlara yönelik hakaret içeren konuşması esnasında Lijst Çete (Liste Çete) Partisi Başkanı Uğur Çete, meclis toplantısını terk ederek salon dışını çıktı.

İslam karşıtı ırkçı Pol, Belediye Meclisi’nin açılış konuşmasını yaparak ifade ve düşünce özgürlüğüm nedeniyle sübyancı Müslümanlar tarafından küçük yaştaki kızları tecavüz ettiklerini biliyor musunuz dedi. İngiliz gazeteci ve İslam karşıtı eylemci Tommy Robinson'ın öyküsüne değinen Pol konuşması esnasında sırf Müslümanlara hakaret ve rendece edici sözler sarf etti.

Almelo Belediye Başkanı Arjen Gerritsen müdahalede bulunmadı
İslam karşıtı ırkçı Patrica Pol’un konuşması esnasında salonu terk eden Almelo Kenti Belediye Meclis Üyesi Uğur Çete, “Almelo Kenti Belediye Meclisi’nde her ay açılış konuşmasını bir belediye meclis üyesi tarafından gerçekleştirilmekte. Bu kez ise İslam karşıtı ırkçı Pol tarafından Almelo Kenti Belediye Meclisi’nin açılış konuşmasını Patricia Pol’un yaptı. Maalesef ırkçı Pol Almelo kentin sorunlarını dile getireceği yerine ifade ve konuşma özgürlüğü adı altında Müslümanlara hakaret dolu sözler sarf etti. Ne yazık ki Almelo Belediye Başkanı Arjen Gerritsen’in Pol’un konuşmasını müdahalede bulunmadı.' dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!