Foto:CzaarPeterbuurt.com

Yapılan anket sonucuna göre Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Czaar Peterstraat 2015 yılının en iyi alışveriş sokağı seçildi. Tipik bir Amsterdam sokağı olan bu alışveriş sokağında bir çok horeca seçenekleri ve özel mağazalar bulunuyor.

İlk bakışta çokta dikkat çekici olmayan bu tarihi sokakta yolun ortasından tramvay geçiyor ve yol kenarlarında yüksek ağaçlar bulunuyor. Ancak sokakta ilerledikce başka yerde bulunmayan özel mağazaların bulunması vatandaşın da ilgisini çekiyor.

NLStreets'ın öncülüğünü yapan Eva Ruiter, Czaar Peterstraat'ın daha önce çok fazla ilgi görmediğini aktarıyor. Son 12 yılda yapılan değişiklikler vatandaşı buraya çekmeye yettiğini ifade eden Ruiter, '' bu sokak tam bir halk bölgesi. Değerini anlamak için görmek gerek. Çok çeşitlilik ve başka yerde olmayan mağazalarıyla dikkat çekiyor. Bu sayede insanlar genelde yarım gününü Czaar Peterstraat'ta geçirebiliyor. Ayrıca dükkan kiraları da çok uygun. Yakın zamanda bu sokağa Hollanda'nın ilk Pindakaas mağazası açılacak '' sözleriyle vatandaşın mutlaka bir gün 2015 yılının en iyi alışveriş sokağı seçilen Czaar Peterstraat'ı görmesi grektiğini tavsiye etti.

SONHABER.EU