HOLLANDA

Hollanda’nın eski Başbakanı Rutte, 1 Ekim’de NATO Genel Sekreterliği görevine başlıyor

Uzun yıllar Hollanda Başbakanı olarak görev yapan Mark Rutte önümüzdeki hafta NATO Genel Sekreteri olarak göreve başlıyor.

Abone Ol

Hollanda'da koalisyon hükümetinin bozulması üzerine 7 Temmuz 2023'te istifa eden ve yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık görevini sürdüren Mark Rutte, 1 Ekim 2024 tarihinde Jens Stoltenberg'den boşalan NATO Genel Sekreterliği koltuğuna oturacak.

Mark Rutte, 32 NATO üyesi ülkenin büyükelçileri tarafından Haziran ayı sonunda resmi olarak atandıktan sonra yaptığı açıklamada, "İttifak, ortak güvenliğimizin köşe taşıdır ve öyle kalacaktır," ifadesini kullanmıştı.

Eski Hollanda başbakanı Rutte'yi bekleyen önemli zorluklar arasında Ukrayna'daki savaş ve Avrupa'nın savunma stratejileri konuları yer alıyor.

Mark Rutte on yedi yıl VVD parti Başkanlığı ve on üç yıl da Hollanda Başbakanlığı görevlerini yürüttü.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.