Bugün gerçekleştirilen Bütçe Günü’nde (Prinsjesdag) açıklanması beklenen bir kalem, özellikle Amsterdam, Den Haag, Rotterdam ve çevresinde toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşları olumsuz etkileyeceğini gösterdi. Yeni hükümetin belediyelere ayrılan bütçede yapacağı kesinti, bu üç şehir ve çevresindeki toplu taşıma ücretlerine zam olarak yansıyacak.

Schoof başkanlığındaki kabinenin bugün açıklaması beklenen toplu taşımadaki bütçe planına göre, üç büyük şehre ayrılan bütçede 110 milyon euroluk bir kesinti yapılacak. Bu durum, gelecek yıl otobüs, tramvay ve metro hizmetlerinde bilet fiyatlarının artmasına ve büyük ihtimalle sefer düzenlerinin kötüleşmesine neden olacak.

Amsterdam Ulaşım Bölgesi ve Rotterdam-Den Haag Metropol Bölgesi (MRDH) tarafından yapılan açıklamada, bu planın özellikle şehirlerin ve çevre ilçelerinde yaşayan 5 milyon vatandaşın ulaşılabilirliğini tehlikeye attığı kaydedildi.

Amsterdam Ulaşım Bölgesi Başkanı ve başkentte ulaşım konularından sorumlu Belediye Meclis Üyesi Melanie van der Horst, özellikle öğrenciler, gençler ve yaşlılar gibi savunmasız yolcuların mağdur olacağını düşündüğünü dile getirdi.

Den Haag Belediye Başkanı ve aynı zamanda MRDH Başkanı Jan van Zanen, başkent Den Haag ve Rotterdam'da inşa edilmesi gereken 400 bin konutun önemine dikkat çekerken, “İyi bir toplu taşıma olmadan bu yeni konutların ulaşılabilirliği ciddi şekilde kısıtlanacaktır,” şeklinde ifade kullandı.

Den Haag Belediye Başkanı Van Zanen ve Van der Horst, ulaşım bölgeleri adına hükümeti bu kesintiyi geri çekmeye çağırdı.

Bugün ayrıca Amsterdam Ulaşım Bölgesi ve MRDH'den, Temsilciler Meclisi grup başkanlarına yönelik bir acil mektup gönderilecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

HOTIAD, Ekim’de yapılacak büyük etkinlik için Türk öğrencilerle bir araya geliyor HOTIAD, Ekim’de yapılacak büyük etkinlik için Türk öğrencilerle bir araya geliyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi