Uygun ilik bulabilmek için deyim yerindeyse bu yılın başlarında 4 yaşındaki Bade için dünyayı ayağa kaldıran HTGV, şimdi de Hollanda'da yaşayan 8 yaşındaki lösemi hastası Ünal Efe Taşkapan'a için seferberlik başlattı.

Hollanda’nın Zwijndrecht şehrinde oturan Şerife ( 44) ve Turan Taşkapan’ın ( 47 ) üç çocuğundan biri olan Ünal Efe’nin üç yaşından beri bu lanet hastalıkla savaştığı öğrenildi.

Kayseri’deki yakınlarından uygun ilik bulunamaması sonucu ümitlerini yitiren ailenin imdadına yine HTGV yetişti.

Hollanda başta olmak üzere Avrupa’da bir kampanya başlatan HTGV henüz müjdeli bir haber alamamanın üzüntüsü ile daha geniş çevrelere ulaşmak için gece gündüz çalışıyor.

Organ naklinin ve donör olmanın hayati önemine dikkat çeken HTGV Başkanı Nuray Murat ve yardımcısı Nilgün Şahin, ‘ Bu kardeşimizi kurtulması önce Allah’ın sonra bizlerin elinde. Lütfen bizimle irtibata geçin sizleri bilgilendirelim. Bugün Bade’ye Ünal Efe’ye musaalat olan bu hastalık yarın bizlerin ve yakınlarımızın başına gelmeyeceği ne malum. Hollanda, Türkiye, Almanya veya bir başka ülke nerde olursanız olun yapacağınız iş kan örneği vermek. Yapılan testler uygun olursa daha sonraki aşamalara geçiliyor” dediler.

Ünal Efe’ye uygun iliğin bulunması için vatandaşlarımızdan bulundukları ülkelerde kök hücre merkezlerine giderek kan örneği vermelerini isteyen HTGV, kendilerine ulaşıldığı takdirde yardımcı olacaklarını duyurdular.

Daha geniş bilgi ve irtibat için:
https://www.facebook.com/Hollanda-T%C3%BCrk-G%C3%B6n%C3%BCll%C3%BCler-Vakf%C4%B1-752828048195495/?fref=ts

© SONHABER.EU