Yapılan organizasyona Hollanda heyetinden HTTO Başkanı Ethem Emre, HTTO Başkan Vekili Adnan Büyükbilgin, HTTO İzmir Temsilcisi Mediha Keskin, Avukat Gönül Kaya, Avukat Nevin Çelebi ve Mali Müşavir Maurice De Clerque katıldı. İzmir Ticaret Odası üyelerinin ve çok sayıda firma temsilcilerinin katılımıyla yapılan organizasyonda, HTTO heyeti "Hollanda Ekonomisi, Hollanda’nın Mali ve Hukuki Yapısı ve Hollanda İle İş Yapmak" ana başlıkları altında bir sunum gerçekleştirdi.



Organizasyonun açılış konuşmasını İzmir Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Hollanda Fahri Konsolosu Ahmet Oğuz Özkardeş yaparken Hollanda Türkiye Ticaret Odası adına Başkan Vekili ve Green&Black Danışmanlık Genel Müdürü Adnan Büyükbilgin gerçekleştirdi.



HTTO Başkan Vekili Adnan Büyükbilgin “ HTTO olarak “kazan-kazan” esasına dayalı, duruma özgün optimal çözümler geliştirerek önerilerde bulunuyoruz.”

HTTO Başkan Vekili Adnan Büyükbilgin yapmış olduğu açıklamada; “HTTO olarak misyonumuz Hollanda ve Türkiye kuruluşları arasındaki ticari işbirliği imkanlarını geliştirmektir. Bunu gerçekleştirirken hazır standart reçeteler sunmak yerine; kurumların mevcut kısıtlarını, imkan ve şartlarını değerlendirerek teknolojik, yasal, finansal vb. gibi kıstasları da gözönüne alarak “kazan-kazan” esasına dayalı, duruma özgün optimal çözümler geliştirerek önerilerde bulunuyoruz.” diye konuştu.



Dış piyasalarda ticari aktivitelerini geliştirmek isteyen kurumların, çözümlemek zorunda oldukları konuları kısaca özetleyen Başkan Vekili Büyükbilgin “Birincisi hedeflenen pazar hakkında bilhassa; Genel ekonomik ve politik görünüm, ticari ve yasal ortam, rekabet avantajı sağlayabilecek faktörler, olası imkanlar ve teşvikler, işbirliği yapılabilecek inanılır ve güvenilir potansiyel , ölçümlenmiş ve değerlendirilmiş riskler hakkında inanılır ve güvenilir bir bilgi kaynağına sahip olmak gerekiyor.” açıklamasını yaptı.



Büyükbilgin konuşmasının devamında “İkinci olarak da kuruluşların; uluslararası pazarlara açılırken karşılaştıkları sorunları çözümlemede, farklı kişi ve kuruluşlarla çalışmak zorunda kalmaksızın oradan oraya savrulmadan, her an yanlarında bulabilecekleri ve kendilerine ihtiyaç duyuldukça, gereken her türlü konuda destek verebilen “tek ve tutarlı” bir işbirliği kuruluşu bulabilmektir. HTTO bu ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkmış bir kurumdur ve bünyemizde değişik disiplinlerden çözüm ortaklarını koordine ederek, başvuran kuruluşlara gerekli konularda ve optimal şartlarda tek , tümleşik ve tutarlı bir arayüz olarak, koşullara en uygun ve güvenilir çözümler geliştirebiliyoruz. “ şeklinde konuştu.



Türk işadamları için Hollanda’nın ilginç olabilecek bazı ekonomik, teknolojik ve finansal parametrelerini özetleyen HTTO Başkan Vekili ve aynı zamanda Teknoloji Transferi ve Uluslararası Finansal Risk Uzmanı olan Adnan Büyükbilgin sunum ve konuşmasını “Uluslararası İşbirliği ve Teknoloji Transferi” ile bu konularda dikkat edilmesi gerekli kritik noktalara dikkat çekerek tamamladı.



HTTO Başkanı Ethem Emre “Ülkemizin güzide kuruluşları ile işbirlikleri yaparak bu tür organizasyonlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Hollanda Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre ise HTTO olarak amaçlarını; “Her iki ülkede faaliyet gösteren ve faaliyette bulunmak isteyen ticari nitelikli, amaçlı, gerek kamu ve gerekse özel kuruluşlara, her iki ülke ile ilgili endüstriyel, teknolojik, ticari ve hukuksal konularda destek vermek ve böylece belirlemiş oldukları hedeflere ulaşmalarına katkıda bulunarak, Türk ve Hollanda iş dünyasına hizmet etmek” diye tanımladı.



HTTO Başkanı Ethem Emre yapmış olduğu açıklamada; “HTTO olarak iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla bir dizi eğitim programlarına başladık. Ekim ayı içerisinde İstanbul Teknopark’ta Denizcilik Sektörü Eğitim ve Seminer programı gerçekleştirdik. Bu ay ki programımızı İzmir Ticaret Odası’nda yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde de ülkemizin güzide kuruluşları ile işbirlikleri yaparak bu tür organizasyonlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.



Bu tür organizasyonlarla işbirlikleri kapsamında daha somut adımlar atıldığını belirten Başkan Emre, İzmir Ticaret Odası yetkililerine organizasyon partneri oldukları için teşekkür etti.

Daha sonra HTTO bünyesinde yer alan çözüm ortaklarından ESJ Financial Engineering yöneticilerinden Hollandalı Mali Müşavir Maurice De Clerque ise somut örnek olay ve uygulamalar eşliğinde katılımcılara Hollanda’nın yasal ve mali mevzuatı ile ilgili bilgiler sundu.



Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği program; Başkan Vekili Adnan Büyükbilgin, Mali Müşavir Maurice De Clerque ve Avukat Gönül Kaya’nın yöneltilen soruları cevaplamasıyla son buldu.



Haber: Ahmed Hüsrev Uç – Vizyonist.eu