Konut bakanı Stef Blok tarafından önerilen tasarı kabul edilirse, belediyeler şehirde huzursuzluk çıkaran, aşırı radikal veya yasadışı kriminal faaliyetlerin içinde olan kişilerin bazı mahallelerde ev kiralamalarını engelleyebilecek.

Şuana kadar yürürlükte olan yasalara göre belediyeler geliri olmayan bir vatandaşın bir evi kiralama teklifini geri çevirme yetkisine sahipti. Ancak yeni yasa tasarısında şehirde huzursuzluk çıkarak yasa dışı faaliyetler içinde olan birinin de bu talebini reddedebilecek.

Daha önce buna benzer bir yasa teklifi ile gelen Bakan Blok, Danıştay’ın karşı çıkması üzerine teklifini geri çekmek zorunda kalmıştı. Tasarısında bazı hususları yeniden gözden geçirerek gerekli değişiklikleri yapan Bakan Blok, yeni tasarıyı Temsilciler Meclisine sundu.

Değişiklik yapılan yasa tasarısına göre, mahallelerin huzurunu sağlamak için tüm yolları denemiş, fakat sonuç alamamış belediyeler yaptıkları faaliyetleri Bakanlığa göstermeleri halinde, huzursuzluk yaratan kişilerin farklı bölgelere yerleştirilmeleri için izin alabilecek.

Yeni tasarıda ayrıca kiralık ev arayan kişinin sabıka kaydının olmaması gerektiği, kaydı bulunan kişiler içinse polisten geçmişinin araştırılması için destek istenebileceği belirtiliyor.

SONHABER.EU