Bir yıl kadar önce Türk gençlerinin üniversite eğitimlerini Türkiye yapmaları için Hollanda’da bir dizi bilgilendirme toplantıları yapan İstanbul Aydın Üniversitesi’ne ( İAÜ) Hollandalı Türk gençlerinden yoğun ilgi sürüyor.

Hollanda’lı Türk gençleri çok sevdi.

Aldıkları bilgiler ışığında tercihlerini İAÜ’den yana kullanan ve eğitim ve öğrenimlerine İstanbul’da devem eden onlarca Hollandalı Türk genci her fırsatta memnuniyetlerini dile getiriyor.

Hollanda - Türkiye arasında daha güçlü iliskiler kurulmasi icin lobi faaliyetleri yürütmek için İAÜ’nde Türkiye-Hollanda Öğrenci Konseyi kuran Hollandalı Türk öğrenciler İAÜ’de dünya standartlarında, dünyanınn sayılı üniversitelerini aratmayacak nitelikte eğitimin aldıklarını söylediler.

selama araslamn basKonu ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktör Yrd. Selman Arslanbaş “Her yıl, Avrupa’dan üniversitemizi tercih eden Türk gençlerinin sayısında bir önceki yıla göre % 150 oranında artış yaşamaktayız. Son yıllarda gençlerimizin kendi ülkelerinde üniversite eğitimlerine devam etmek istemesi ve üniversitemizi yoğun olarak tercih etmelerinden memnuniyet duyuyoruz. “dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi olarak, 400’e yakın dünya üniversitesi ile iş birliği halinde olduklarını belirten Arslanbaş, “101 farklı ülkeden 3500 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğü ve her yıl 1000’e yakın uluslararası öğrencinin kayıt olduğu bir üniversite olarak, Hollanda’dan da onlarca gencimiz ailemize katıldı. Hollandalı Türk öğrencilerimiz tarafında kurulan Bu konsey ile Türkiye- Hollanda ilişkilerinin akademik anlamda ivme kazanacağına inanıyorum. Genölerimizi tebrik ediyor, her zaman yanlarında olduğumuz bilmelerini ve desteklediğimizi bilmelerini istiyoruz ” dedi.

Daha önce Hollanda’da iletişim fakültesinde okurken stajını Son Medya’da yapan Pelin Aslan’da İAÜ’ni tercih eden onlarca öğrenci arasında ve İAÜ Türkiye-Hollanda Öğrenci Konseyi kurucuları arasında bulunuyor.

©SONHABER.EU