Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nin desteği ile İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) ve Uluslararası Gençlik Formu Derneği (IYFO), Almanya’nın Kuzey Ruhr bölgesinden 30 öğrenciyi Türkiye’ye getirdi. Ecdadın İzinde Gençlik Köprüleri programı kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler, Ankara ziyareti kapsamında YTB’yi de ziyaret ederek Başkan Kudret Bülbül ile bir araya geldi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nin yurtdışındaki vatandaşların çocuklarının Türkiye’yi yakından tanıma fırsatı sağlayan Gençlik Köprüleri projesi kapsamında Almanya’nın Kuzey Ruhr bölgesinden 30 öğrenci Türkiye’ye geldi.

4-13 Ekim 2015 tarihleri arasında Türkiye’de bulunan öğrenciler, Çanakkale ve Bursa’nın ardından Ankara’ya geldi. Ankara ziyareti kapsamında YTB’ye gelen öğrenciler Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül ile bir araya geldi.



Destekleyen Türkiye

Öğrencilere YTB’nin yürüttüğü faaliyetleri anlatan Başkan Kudret Bülbül, YTB’nin yurtdışındaki Türk vatandaşlarının bulundukları ülkelerde daha aktif bireyler olmaları ve sıkıntılarını gidermek için destekler verdiğini bildirdi.

Türk vatandaşlarının yaşadıkları toplumlardaki sorunların giderilmesine yönelik mali destek programları açıkladıklarını söyleyen Başkan Kudret Bülbül, Türkiye’nin artık desteklenen değil, destekleyen bir ülke olduğuna vurgu yaptı.

İçinizden Aziz Sancarlar çıkacak

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Kudret Bülbül, kendilerini her açıdan geliştirmeleri durumunda bulundukları ülkelerde çok iyi pozisyonlara geleceklerini bildirdi. Nobel Kimya ödülünü kazanan Aziz Sancar’ı öğrencilere örnek gösteren Başkan Kudret Bülbül, “Sizlerin arasından da bulunduğunuz ülkenin çok etkili bir mühendisi, siyasetçisi olmaması işten bile değil. Daha dün; biliyorsunuz Mardinli, 8 çocuklu bir ailenin evladı Aziz Sancar Nobel ödülü aldı. Sizin aranızdan da böyleleri neden çıkmasın? Ben adım kadar çıkacağınızdan eminim” ifadelerini kullandı.

Bir iddianız olsun

Başarılı olabilmek için bir iddianın, hedefin olması gerektiğinin altını çizen Başkan Kudret Bülbül, “İddialı olmak önemli ama o iddiayı taşıyacak bir hayat da olması gerekir. İddianız çok güzel olabilir ama o iddia ile birlikte bol bol uyuyorsanız, doğal olarak o iddialar gerçekleşmez. İddianız olmadan bol bol çalışıyorsanız o da çok anlamlı olmaz. Yani çalışmalarınız bir hedefe yönelik olmalı. Amacınızı gerçekleştirmek için yoğun bir çaba ve enerji sarf etmelisiniz” diye konuştu.

Türkiye her zaman arkanızda


Öğrencilere tavsiyelerinin 10 yıl sonra çok daha iyi anlaşılacağını bildiren Başkan Kudret Bülbül, “Hayatta herkes gerçeği görür. Başarılı olanlar ise gerçeği vaktinde görenlerdir. 10 yıl sonra söylediklerimi çok daha iyi anlayacaksınız. Rabbim sizleri gerçeği vaktinde gören ve bunun gereğini vaktinde yapanlardan eylesin” dedi.



Öğrencilerin başarılı, yaşadığı ülkeye, ailesine ve Türkiye’ye faydalı oldukları her durumda Türkiye’nin onlara sahip çıkacağına dikkat çeken Başkan Kudret Bülbül, öğrencilerin yaşadığı ülkeye, ailesine ve Türkiye’ye faydalı ve başarılı oldukları her durumda Türkiye’nin onlara sahip çıkacağına dikkat çeken Başkan Kudret Bülbül, YTB’nin yurtdışındaki vatandaşlara önümüzdeki dönemde vereceği Yüksek Lisans, Doktora ve Post Doktora burslarını hatırlattı.

Program kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler ise Başkan Kudret Bülbül’e böyle bir fırsatı kendilerine sundukları için teşekkür etti. Gençlik Köprüleri ile Türkiye’yi yakından tanıma fırsatı bulduklarını bildiren öğrenciler Çanakkale, Bursa, Ankara ve İstanbul’da düzenlenen programlarda şehirlerin tarihi ve kültürel yerlerini görmenin yanı sıra kamu kurumlarını ziyaret etme ve çeşitli alanlarda seminerler alma imkânı da buldular.

https://www.youtube.com/watch?v=K0UDlFG1Ii8&feature=youtu.be