İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hac-Umre Seyahat İşleri Başkanlığı, engellilerin ibadetlerini yerine getirmelerine destek olmak amacıyla yeni bir umre programı başlattı. Daha önce görme engelli ve down sendromlu çocuklar için umre organizasyonları düzenleyen başkanlık, bu kez de bakıma muhtaç engellileri ve ailelerini kutsal topraklarla buluşturuyor.

Medine’de ibadetlerine devam ediyorlar

Igmg Umre 02
Hali hazırda Avrupa’nın farklı bölgelerinden bir araya gelen engelli katılımcılar, şu an Medine’de ibadetlerine devam ediyor. Program kapsamında katılımcılar daha sonra Mekke’ye geçiş yapacak.

Almanya'da mantar yiyen 3 çocuk, akut karaciğer yetmezliğiyle hastaneye kaldırıldı Almanya'da mantar yiyen 3 çocuk, akut karaciğer yetmezliğiyle hastaneye kaldırıldı

“Önemli olan niyetlerin halis olması”

Igmg Umre 01
IGMG Hac-Umre Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, Camia Haber’e yaptığı açıklamada, programın amacının engelli bireylerin ibadetlerini yerine getirmelerine yardımcı olmak olduğunu belirtti. Köksoy, “Amacımız engelli olmanın ibadete engel olmadığını göstermek ve bu şekilde de gidebileceklerini anlatmak. Önemli olan niyetlerin halis olması.” dedi.

Köksoy, dünyada gelişen olumsuz gidişata da dikkat çekerek, “Umarım bu mazlum insanlardan birinin duası kabul olur da insanlık kurtuluşa erer. Gayemiz bu, engelli çocuklarımızın duasını almak ve kendilerini kutsal beldelerle buluşturmak.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Camia Haber

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi